La primera CDM demostra la necessitat de continuar recolzant la pista catalana

21/11/2006
Pista

Pel que fa referència al Catalunya Track Team destacar el rendiment de Débora Gálvez que va arribar a la final de scratch, classificant-se catorzena. Les diferències, cronòmetre en ma, entre els entrenaments i la competició oficial dels components del equip català de pista evidencien la necessitat de seguir incrementant la seva experiència en les grans competicions. Itmar Esteban amb 23 i Angel Sixto amb 18 marquen l´ interval d´ edats d´ aquest equip que ha de competir amb seleccions molt més formades.

Resum de la participació del Catalunya Track Team

Primera jornada

Discret debut de Catalunya Team en la primera prova de la Copa del Món de pista que, des d?avui divendres 17 i fins al diumenge 19, es celebra en el velòdrom Dunc Gray de Sydney.

Itmar Esteban, amb la seva participació en el torneig del keirn, va ser l?encarregat d?obrir la competició de l?equip català en la màniga australiana de la Copa del Món de l?especialitat. Esteban va acabar en cinquena posició la seva sèrie on només classificaven els dos primers, l?alemany Wolf i el malayo Ng On Lam, que posteriorment també van aconseguir entrar en la gran final. Una vegada en la repesca, Esteban al costat del valencià Melià, tercer i segon respectivament, res van poder fer per superar al vencedor de la màniga, el rus Borisov.

Seguint per ordre cronològic i també en la sessió matinal, Débora Gàlvez va disputar sense sort la prova de classificació de la puntuació. La seva màniga, on a priori no deuria haver tingut molts problemes per a accedir a la final, va resultar una sèrie massa tàctica i lenta, el tipus de prova que pitjor s?adapta a les seves condicions. No obstant així, Débora va jugar les seves opcions forçant el ritme cap a meitat de cursa, però van ser majoria les rivals que es van conformar amb dur la prova bloquejada fins a l?últim esprint i la ciclista de Vilanova es va quedar a un sol lloc d?accedir a la final.

Ja a la tarda, va ser el torn per a Toni Clua en el quilòmetre contra rellotge i tampoc en aquesta ocasió va estar la sort de costat de l?equip català. Clua, que partia amb bones sensacions de fer-ho bé en aquesta prova segons indicaven els test realitzats la setmana passada a Barcelona, va haver de conformar-se amb la setzena plaça final a l?haver de superar l?infortuni de doblegar lleu ment un pedal no més iniciar-se la cronometrada.

Demà , Itmar Esteban i Antoni Clua, aquest últim en lloc d?Àngel Sixto que estava previst inicialment, competiran en l?esprint individual. Per la seva banda, Débora Gàlvez participarà en la persecució individual, prova en la qual només parteix amb l?objectiu de realitzar un test.

Segona jornada

Tampoc la segona jornada de la Copa del Món de pista, que s'està celebrant aquest cap de setmana en el velòdrom Olímpic de Sydney, va servir perquè els components de Catalunya Team signessin una bona actuació.

Els velocistes Itmar Esteban i Toni Clua, que van prendre part en els 200 metres de classificació per a la prova del esprint, van rendir molt per sota les seves possibilitats reals. Així, Esteban es va classificar en la posició 38 marcant un registre de 11"1, tres o quatre desenes de segon per sota la seva millor marca. Mentrestant, Clua va acabar en la posició 39, amb un temps una mica superior al d'Esteban i a dues desenes dels seus millors registres. Clua i Esteban, al costat d'Àngel Sixto, disputaran demà la velocitat per equips.

Per la seva banda, Débora Gàlvez va tancar la competició de l'equip català en el dia d'avui amb la seva participació en la persecució femenina. Débora, que no ha preparat de forma especifica aquesta prova, va acabar en una discreta dissetena plaça, preferint reservar forces per a demà quan intentarà fer-se un lloc en la final de scratch.

La nota més destacada de la jornada d'avui ha estat la consecució d'un nou record del Món dels 500 metres femenins per part d'Anna Meares, campiona Olímpica de l'especialitat. L'australiana va parar el crono en 33"944, rebaixant en vuit mil·lèsimes la seva anterior plusmarca establerta en els Jocs Olímpics d'Atenes.

Tercera jornada

Catalunya Team va tancar la seva participació en la màniga inaugural de la Copa del Món de pista deixant bones sensacions en la jornada de clausura.

Millor adaptada a l'horari australià, Débora Gàlvez va aconseguir passar el tall de la classificació per al scratch sense problemes. Ja en la final, Débora es va mostrar com la corredora més activa de totes les participants, sempre corrent a l'atac, la millor opció que disposava per a aconseguir un bon lloc en la classificació final. La seva catorzena plaça no va ser suficient premi per a la seva valentia.

Per la seva banda, l'equip de velocitat format per Àngel Sixto, Itmar Esteban i Toni Clua, que van cobrir les tres voltes de la prova per aquest mateix ordre, va acabar en el lloc 17 de la classificació, en l'últim lloc. Potser el ja que els corresponia per ser el trio més jove, amb diferència, de tots els participants. Sixto va complir aquest mateix dissabte 18 anys i Itmar, el major dels tres, ha celebrat avui mateix el seu 23 aniversari.

Fotografies: Equip de velocitat i Débora Gálvez