La Selecció Catalana aconsegueix 23 medalles als Campionats d'Espanya de pista de Galapagar

08/08/2021
Pista

La Selecció Catalana aconsegueix 23 medalles als Campionats d'Espanya de pista de Galapagar

La Selecció Catalana de ciclisme en pista torna dels Campionats d'Espanya disputats a Galapagar (Madrid) després d'una actuació notable, en una cita a la que acudia amb 31 ciclistes acompanyats pel seleccionador Carles Torrent, i pels tècnics Jaume Mas i Pere Garcia. El balanç final ha estat de 23 medalles, 11 per les categories elit i S23, 6 per les categories junior i 6 per les categories cadet. D'aquestes 23 medalles, 7 han estat d'or, 2 de plata i 14 bronzes, sumant-hi a més 3 campionats en categoria S23. Aquesta actuació global li ha servit a la Sleecció Catalana per imposar-se en el medaller elit dels Campionats, tal i com j va succeir l'any passat, per davant de l'equip Laboral Kutxa i de la selecció d'Illes Balears.

Elits (i S23)
Helena Casas ha estat de nou una de les grans protagonistes dels campionats, al penjar-se tres ors en les tres proves que disputava i amb un gran domini sobre les seves rivals: velocitat individual, 500m i keirin. En aquesta darrera prova, la velocista olímpica acumula ja 10 campionats d'Espanya, mentre que en velocitat són 11 i 7 ja en 500m, un palmarés espectacular que continua creixent any darrera any per la ciclista de Vila-Seca. En la prova de velocitat individual, Diana Pérez l'acompanyava al podi al finalitzar tercera. Laura Rodríguez debutava als campionats amb un bronze molt lluitat en eliminació que li suposava el títol en categoria S23, i sumava el títol absolut en puntuació després d'una gran actuació de tot l'equip català. Per la seva part, Maria Banlles finalitzava en tercer lloc a l'scratch, el que li valia per aconseguir el títol nacional S23. Aquestes bones actuacions han valgut a Laura Rodríguez i Maria Banlles la pre-selecció anb l'espanyola de cara als europeus junior/S23 que es disputaran a Apeldoorn (Països Baixos) del 17 al 22 d'agost.

En categoria masculina, Erik Martorell continua la seva gran progressió i marxa de Madrid amb dos títols de campió d'Espanya, en persecució individual i en eliminació, prova en la que va fer una exhibició superant els dos rivals balears que el van acompanyar al podi. Sumat al títol en Òmnium del passat maig a Mallorca i de la medalla de plata en puntuació a la Copa de les Nacions UCI de Hong Kong, fan de Martorell un dels principals exponents de la pista nacional en aquest moment. El trio format per Gerard Garcia, Itmar Esteban i Manu Usach s'imposaven amb autoritat en la velocitat per equips, el novè títol en aquesta especialitat. A més, Itmar Esteban es va endur el bronze en la prova de keirin superant al basc Ekain Jimenez. 

Resultats elits-S23

Juniors
La Selecció es presentava amb 8 ciclistes a Galapagar, i marxa amb un botí de 6 medalles, tot i que malauradament no s'ha pogut aconseguir cap campionat. El ciclista del Terrassa Ciclisme Marcel Pallarés sumava a la plata Òmnium aconseguida al maig les medalles de bronze en scratch i de plata en eliminació, i amb els seus companys Tomàs Deosdat, Axier Casado i David Peñaranda es penjaven la medalla de bronze en la persecució per equips després de superar a Euskadi en la final B. David Peñaranda, a més, aconseguiria un altre bronze després de finalitzar tercer en la prova d'eliminació. Per la seva part, el velocista ebrenc Tomàs Deosdat aconseguia la tercera plaça i medlla de bronze en velocitat individual. Entre les fèmines, la ciclista del CC Ataraxia Lucia Garcia aconseguiria la única medalla per les ciclistes de la selecció, un bronze en la prova d'eliminació, i fregava el bronze també en l'scratch i en els 500m on acabava quarta.
Aquests resultats també li han valgut a Marcel Pallarés estar pre-seleccionat amb l'espanyola de cara als europeus d'Apeldoorn.

Resultats juniors

Cadets
Els onze seleccionats cadets recollien fins a 6 medalles en aquests campionats, tres de les quals en les especialitats per equips. La ciclista del Terrassa Ciclisme Citlali Pareja aconseguia el bronze en l'srcatch després de 20 voltes molt lluitades, i repetiria metall en la prova d'eliminació. Juntament amb les seves companyes Mar Piñol, Ainara Inarejos i Irune Sánchez aconeguirien el bronze en persecució per equips, després de superar a la final B a la selecció asturiana. En velocitat per equips, el trio format per Ainara Inarejos, Citlali Pareja i Irune Sánchez es penjava la medalla de bronze.

El quartet format per Gerard Cano, Roger Paret, Marc Zafra i Ivan Viladrich es penjava el bronze en persecució per equips després de superar a Madrid en la final B. A més, Marc Zafra aconseguia una plata ex-aequo en eliminació juntament amb l'andalús Antonio Arias i el murcià José María Mompean després que el jurat tècnic així ho decidís a l'haver una caiguda que els involucrava als tres en la lluita per les medalles.  amb mentre que la velocitat per equips finalitzava en quart lloc.

Resultats cadets

Carles Torrent: "El balanç dels Campionats és positiu"
El seleccionador català Carles Torrent manifestava al finalitzar aquests quatre intensíssims dies de competició i convivència que "és per estar satisfets, tot i que no hem pogut aconseguir els ors que desitjàvem en cadets i juniors. El treball ha estat molt bo, els nostres ciclistes s'han deixat la pell a la pista, i per exemple en les competicions per equips hem estat més que bé, però la sort i algunes decisions extranyes ens han privat de tenir més èxits. En categoria elit/s23 vam guanyar el medallar de nou i vam aconseguir set títols, i això s'ha traduït en tenir tres pre-seleccionats pels Europeus juniors i S23. Aconseguir 23 medalles no és senzill i s'ha de posar en valor".  

Galeria de fotos (Crèdits RFEC)