La selecció catalana torna amb set medalles del Campionat d'Espanya de Pista

05/09/2022
Federació

La selecció catalana torna amb set medalles del Campionat d'Espanya de Pista

La selecció catalana torna amb set medalles del Campionat d'Espanya de Pista 2022 que s'han disputat entre aquests darrers 2 i 4 de setembre al Velòdrom Lluís Puig de València. Catalunya acabava d'aquesta manera en la tercera posició del medaller, tan sols per darrere de la sempre potent Illes Balears i de la Comunitat Valenciana, que corria a casa. Els ors d'Helena Casas en velocitat individual i 500m i de la velocitat per equips femenina, també amb participació de la vila-secana, destaquen en uns resultats que també incloen la medalla de plata en la velocitat per equips masculina, el subcampionat de Laura Rodríguez en scratch i els medalles de la mateixa Casas i Itmar Esteban a les finals de keirin.

La primera jornada va portar la primera medalla amb el subcampionat d'Espanya absolut de Laura Rodríguez en la prova del scratch, aconseguint destacar-se juntament amb la balear Margarita López i la madrilenya Isabell Escalera per acabar entrant a meta per darrere de López, mentre Maria Banlles era 9ª. Els altres títols repartits en aquella jornada de divendres eren els de persecució individua, marcats en la selecció catalana per la baixa de darrera hora d'Erik Martorell, deixant el 8è millor temps del debutant en la categoria Marcel Pallarès i el 9è del campió catala Oriol Beltran.

Després de les classificatòries del dia anterior, dissabte era el torn de gran part de les proves de velocitat, on la olímpica Helena Casas va tornar a demostrar que segueix sent la reina de la velocitat espanyola aconseguint el títol tant en la velocitat individual, enfrontant-se a la final amb la navarresa Saioa Orgambide, com en els 500m, en aquesta ocasió (amb un temps de 35"239) superant a una Tania Calvo que tornava a provar sort en les proves de velocitat. Per la seva banda, en la velocitat per equips masculina, Itmar Esteban es va quedar a un pas de les medalles, sent superat pel basc Ekain Jiménez en la lluita pel bronze.

Per la seva banda, el Campionat d'Espanya de Pista es tancava diumenge amb la disputa d'inici de les finals de la velocitat per equips, en què Catalunya havia pogut classificar-se per la final tant masculina com femenina la jornada anterior. Helena Casas, Laura Rodríguez i Maria Banlles van aconseguir el títol de campiones d'Espanya de velocitat per equips amb un temps de 53"412, en una final molt ajustada amb l'equip valencià. En canvi, els valencians sí que s'imposaven a la final de la velocitat per equips masculina, deixant a l'equip format per Itmar Esteban, Gerard García i Manu Usach amb la medalla de plata.

En la prova de persecució per equips,  Marcel Pallarès, Oriol Beltrán i Pau Torrent van ser acompanyats pel velocista Gerard Garcia davant la baixa de Martorell, acabant en quarta posició el campionat, que es tancava amb les proves del keirin. De nou, els velocistes catalans van sumar medalla: la de plata per Helena Casas, que veia com la balear Margarita López sorprenia amb un atac llunyà, mentre que Itmar Esteban aconseguia el bronze a la final masculina.

Uns grans resultats a dues setmanes de viure el ciclisme de pista internacional d'alt nivell al 18è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-IX Memorial Miquel Poblet, on molts dels integrants de la selecció hi seran protagonistes.

Fotografia: RFEC