La selecció catalana torna de Tafalla amb set medalles

01/04/2018
Pista

La selecció catalana torna de Tafalla amb set medalles

La tercera i última jornada dels campionats d'Espanya de ciclisme en pista 2018 en categoria cadet i júnior disputats al velòdrom Miguel Indurain de Tafalla han servit per sumar cinc medalles al combinat català, incloent un or. Uns resultats que, sumats a les dues medalles de Maria Banllés en les dues jornades inicials, dóna un botí total de set medalles per la selecció catalana al velòdrom navarrès.

La segona medalla d'or de la delegació catalana després de l'aconseguida al primer dia ha arribat quan Alexandra Moreno s'ha proclamat campiona d'Espanya júnior en la prova del keirin, dominant una final amb la meitat de presència catalana: Diana Pérez ha estat 4a i Maria Banllés, 6a. En la mateixa prova en categoria cadet, Nerea Bastida ha aconseguit també la medalla de bronze, sent tercera en una final on també s'hi ha classificat Carolina Miranda (5a).

La mateixa Nerea Bastida, acompanyada de Carolina Miranda ha format la parella que ha aconseguit la medalla de plata en la velocitat per equips cadet, sent superades a la final per la parella madrilenya després d'haver marcat un temps pràcticament calcat al de les classificatòries, 40.561. Una altra medalla s'ha aconseguit en la mateixa prova en categoria júnior, amb Maria Banllés i Diana Pérez superant a la prova pel tercer i quart lloc a l'equip valencià per endur-se el bronze amb un meritori temps de 40.146, superior al de la final. Ha estat la tercera medalla per Banllés, campiona de la persecució individual i bronze en els 500m els dos dies anteriors.

Per altra banda, també ha sumat la medalla de bronze l'equip de persecució per equips en categoria cadets, ja que Axier Casado, Abel Gordillo, Martí Hidalgo i Pau Torrent han superat al combinat de Castella i Lleó amb un temps de 3:39.382 per sumar la tercera medalla catalana de la jornada i la cinquena en la que va de campionats.

La jornada final també ha servit per disputar un seguit de proves després de les finals de les curses individuals disputades al matí. En la prova del madison, disputada només en categoria júnior, la parella formada per Marc Josep Acero i David Miguel han acabat en cinquena posició. També Martí Hidalgo era 5è en la final cadet del keirin (prova en què Pau Torrent ha estat 14è i Josep Beneito, 18è), mentre que Eric Catalán s'ha classificat per la final júnior, en què ha signat la sisena posició, mentre Marc Josep Acero participava a la final B per ser 9è final.