Les cinc medalles de Lucía García encapçalen el Campionat d'Espanya cadet i júnior

18/04/2022
Federació

Les cinc medalles de Lucía García encapçalen el Campionat d'Espanya cadet i júnior

La selecció catalana ha tornat amb 10 medalles de la seva participació aquests darrers dies al Campionat d’Espanya de Pista per a cadets i júniors 2022 disputat al velòdrom de Galapagar (Madrid).  Per sobre de tot hi han destacat dos títols de campions d’Espanya, en primer lloc la puntuació júnior de Lucía García, que tancava una gran actuació durant tots els campionats amb cinc medalles, i l’or de l’equip cadet de velocitat per equips, que també donava prova de la bona feina feta en les proves per equips.

Plata i bronze en les persecucions per equips cadet, medalles de júnior de García en scratch, velocitat, 500m i eliminació, el subcampionat d’eliminació cadet de Núria Hidalgo i el bronze en el keirin cadet d’Adrià Garmendia han completat el medaller. Després de la sessió de dijous, amb les classificatòries de la velocitat individual i la persecució individual, destacant-hi els tercers millor temps en els 200m del cadet Roger Pareta (11.806) i de Lucía García entre les júniors en la persecució (2:39.580) i en els 200m (12.619), es posava en marxa la disputa de les finals el divendres.

Divendres: medalles scratch, velocitat i 500m
Lucía García es va començar a demostrar com el nom d’aquests Campionats en la segona jornada, amb tres medalles en les proves júniors dominades per la navarresa Saioa Orgambide. La jornada començava amb les finals de persecució individual, que entre els cadets els resultats eren 4ª Ainara Inarejos, 6ª Núria Hidalgo, 5è Adrià Garmendia, 7è Marc Zafra, mentre que entre els júniors Lucía García era finalment 4ª, superada en la lluita pel bronze a la valeciana Anna Ginestar, 5ª Estefanía Jiménez, 7è Tomàs Desosdat, 8è Gerard Cano.

García es refeia amb la seva primera medalla proclamant-se subcampiona d’Espanya de scratch, sent 12ª Estefanía Jiménez, 15ª Marta Vilanova, 7è Tomàs Deosdat, 9è Ferran Serra, mentre que entee els cadets era 11ª Núria Hidalgo, 14ª Irune Sánchez, 15ª Aixa Catalán, 6è Roger Pareta, 9è Adrià Garmendia. La segona plata del dia l’aconseguia en la velocitat individual, prova en què va arribar a la final, seguida per 5ª Marta Vilanova, 7è Ivan Viladrich, 8è Ferran Serra, 9è Pau Magrià. Per la seva banda, entre els cadets, 7ª Irune Sánchez, 10ª Aixa Catalán, 5è Roger Pareta, 7è Alonso Miras, 12è Ivan Rovira.

Per últim, Lucía García tornava a pujar al podi amb una 3ª plaça a la prova dels 500m (38.567), en què Marta Vilanova era 5ª. Els júniors disputaven la distància del quilòmetre, 6è Ivan Viladrich, 9è Pau Magrià, mentre que entre els cadets els resultats eren: 5ª Irune Sánchez, 11ª Aixa Catalán, 6è Roger Pareta, 13è Alonso Miras.

Dissabte: el treball de les proves per equips
A la jornada de dissabte es van disputar les finals de les proves per equips de les quals s’havien fet ja les classificatòries, amb grans resultats per l’equip català, destacant-hi el títol aconseguir en la velocitat per equips cadet amb Adrià Garmendia, Roger Pareta i Alonso Miras, que s'enfrontava a la final amb l'equip madrileny, a qui només els havia superat 30 centèssimes a les classificatòries (51.193). A la final, aconseguien millorar el temps a 50.542, aconseguint així el títol de campions d’Espanya.

També s’aconseguien dues medalles més en la persecució per equips cadet. Aixa Catalán, Núria Hidalgo, Ainara Inarejos, Irune Sánchez marcaven el 3r millor temps a les classificatòries i superaven a l’equip navarrès en la lluita pel bronze (3:59.743), mentre que l’equip format per Adrià Garmendia, Alonso Miras, Roger Pareta i Marc Zafra es classificava per la final amb el segon millor temps, aconseguint finalment la medalla de plata per darrere d’un potent equip valencià a qui es van apropar molt a la final (3:26.871). En la velocitat per equips cadet, 5è l’equip de fèmines amb Aixa Catalán, Núria Hidalgo i Irune Sánchez.

En la persecució per equips júnior, Gerard Cano, Tomàs Deosdat, Siro Pallarès i Ferran Serra, marcaven el 4t millor temps amb 4:36.032, quedant-se sense el bronze amb l’enfrontament amb l’equip basc. Per la seva banda, en la velocitat per equips júnior, 5è lloc per l’equip masculí format per Tomàs Deosdat, Pau Magrià i Ferran Serra, en una prova molt competida, quedant-se a tan sols 4 dècimes dels temps de podi.

La jornada es tancava amb les proves d’eliminació, que donarien dues medalles més per la selecció catalana. Entre els cadets, Núria Hidalgo es proclamava subcampiona d’Espanya, seguida de 10ª Irune Sánchez, 12ª Aixa Catalán, 5è Marc Zafra, 10è Ivan Rovira. Per la seva banda, amb la 2ª posició júnior, Lucía García sumava ja la seva quarta medalla d’aquests Campionats, amb 12ª Estefanía Jiménez, 13ª Citlali Pareja, 13è Pau Magrià, 15è Siro Pallarès.

Diumenge: Lucía García rep el premi gros de la puntuació
Els Campionats es tancaven diumenge amb la disputa de dues proves tan emblemàtiques del fons i la velocitat, respectivament, com són la puntuació i el keirin. En elles, Lucía García es coronava en la prova reina i sumava el seu buscat títol de campiona d’Espanya de puntuació després de quatre medalles. Lucía va ser una de les quatre ciclistes que va aconseguir volta, mentre que certificava el títol en un emocionant últim esprint, amb 6ª Estefanía Jiménez, 11è Siro Pallarès, 12è Gerard Cano. Entre els cadets, 6ª Núria Hidalgo, 14ª Ainara Inarejos, 15ª Aixa Catalán, i especialment destacat el 4t lloc Marc Zafra després d’una bona cursa en què havia guanyat volta i que va veure com la seva medalla de bronze es decidia en l’últim esprint, 8è Alonso Miras.

L’última medalla arribaria en el keirin cadet, que amb el 3r lloc d’Adrià Garmendia sumaria la medalla de bronze a la final, amb una participació completada amb 8è Ivan Rovira, 8ª Irune Sánchez, 9ª Núria Hidalgo, 13ª Ainara Inarejos. Entre els júniors, 8è Ferran Serra, 9è Tomàs Deosdat, 5ª Lucía García, 6ª Citlali Pareja, que havien arribat a la final.

Fotografia: RFEC