Marcel Pallarès, subcampió d'Espanya d'òmnium a Palma de Mallorca

20/01/2020
Pista

El subcampionat d’Espanya d’òmnium en categoria júnior a càrrec de Marcel Pallarès ha estat el resultat més destacat d'un cap de setmana de pista a Palma de Mallorca amb la disputa del citat campionat i proves de Copa d'Espanya, on la selecció catalana s'hi desplaçava amb 12 seleccionats.

Pallarès, integrant de la selecció catalana del Tot-Net Terrassa signar el resultat més resultat de la expedició catalana en una prova amb una gran participació de 40 corredors júniors, amb mànigues classificatòries en les que es van classificar tots els integrants de la selecció. El garrotxí, campió de Catalunya en ruta cadet la passada campanya i també integrant de l'equip que es va proclamar campió d'Espanya de persecució cadet, va guanyar la tempo race per ajudar-lo a certificar la seva medalla en una prova en què també era 8è a la general Pau Torrent. guanyador de la puntuació final de puntuació, i on era 12è Axier Casado.

Les actuacions també van ser destacades en les proves reines elit/sub23, començant per la 5a plaça a la general de l'Open de fèmines (3a sub23) per part de Maria Banlles, que va acabar  la prova fent una meritòria 2a plaça a la puntuació darrere la campiona Ana Usabiaga després d'un campionat molt regular, mentre que 8a era la també seleccionada Laura Rodríguez. Per la seva banda, la mala sort va castigar Erik Martorell en la prova masculina, on va disputar de tu a tu amb molts dels principals especialistes estatals. Finalment acabava 6è general i 2n sub23 patint una forta caiguda a la prova de puntuació anant líder sub23 que no li va permetre disputar els últims sprints en un Campionat que s'enduia Juanjo Lobato (Fundación Euskadi) i el títol sub23 darrere Pau Llaneras.

Per la seva banda, cal destacar la 7a plaça a la general cadet d'aquest Campionat d'Espanya d'òmnium tant en fèmines com en masculí de la mà de Citlali Pareja i Sergi Monserrate. En aquesta categoria, cal sumar-li la 4a plaça a la madison de fèmines cadet de Lucía García i Citlali Pareja i de la 6a de la parella de l'equip Top Conserge Costa Brava amb Estefanía Jiménez i Julia Garcia, mentre que també signaven la 6a plaça a la madison masculina cadets la parella de la selecció catalana formada per Lluc Plana i Gerard Cano. Destacar també els resultats d'Estefanía Jiménez (Top Conserge-Costa Brava), 5a a la general de cadets fèmines, guanyant la prova de l’eliminació.

Per últim, entre dissabte i diumenge es disputaven les proves de la Copa d'Espanya de pista amb la prova Gran Premi Toni Cerdà-Ajuntament d'Algaida, accidentada per la forta pluja que a la segona jornada va provocar goteres al velòdrom, obligant a deixar algunes proves sense disputar. Amb tot, diversos velocistes catalans van donar mostra del seu nivell amb uns resultats que fins i tot deixaven a l'equip Genesis Cycling Team tercer en el medaller global: i és que la sub23 Andrea Valentina Ortiz es va endur la 1ª plaça a l'open de velocitat fèmines, on Itmar Esteban era 2n entre els homes. També cal destacar la 3a plaça en aquesta Copa d’Espanya de de velocitat, en aquest cap de categoria cadet, de Marta Vilanova, de l'equip Tot-net Terrassa.

La pròxima cita de Copa d'Espanya de pista està prevista pels propesr 15 i 16 de febrer a Galapagar (Madrid), on es disputarà també el Campionat d'Espanya de madison.