Maria Banllés, campiona d'Espanya

31/03/2018
Pista

Maria Banllés, campiona d'Espanya

La primera jornada dels campionats d'Espanya de ciclisme en pista celebrats a Tafalla (Navarra) va deixar la primera medalla catalana, amb l'or de Maria Banllés en la prova de persecució individual en categoria júnior. Alexandra Moreno, per la seva banda, va ser quarta després de disputar la màniga en la lluita per la medalla de bronze.

L'alfarrasina, que ja va sumar cinc medalles en la passada edició dels campionats al mateix velòdrom navarrès sent júnior de primer any, va ser més ràpida a la final que la basca Naia Amondarain, signant finalment un temps de 2:39.723 en els 2.000 metres dels que consta la prova en aquesta categoria.

També Maria Banllés va marcar quart millor temps a la classificatòria de la velocitat júnior (Diana Pérez, 11a), mentre que en la masculina, Marc Josep Acero era 10è i Marc Ortiz, 15è. Entre els cadets, Pau Torrent signava el 5è millor temps a la classificació de la velocitat (Josep Beneito, 17è) i Nerea Bastida el 6è.

Alexandra Moreno també ha estat quarta en la prova de puntuació, quedant-se a un sol punt de pujar a la tercera plaça del podi. Per la seva banda, en la prova masculina, dominada pel balear Andreu Bernat, Pau Vilanova era 9è, mentre Oriol Platero acabava 12è.

En la persecució individual júnior masculina, Marc Ortiz va signar la 11a posició, mentre Oriol Platero era 14è. En la cadet femenina, Carolina Miranda era 7a, mentre Abel Gordillo i Josep Beneito acabaven 11è i 15è, respectivament, en la prova masculina. Miranda també va ser 5a a l'escratx, amb Nerea Bastida, 21a.