Mataró estrena la temporada de pista 2021

06/03/2021
Pista

Mataró estrena la temporada de pista 2021

La Lliga Catalana de Pista Ciutat de Mataró ha estat protagonista el matí d'aquest dissabte de la primera jornada competitiva de la temporada catalana de pista 2021, una cursa especial que suposava el retorn del Velòdrom de Mataró a la competició després de les reformes fetes l'any passat.

45 participants s'han reunit a la pista maresmenca per una prova limitada a la participació començant per la categoria cadet, que ha reunit a noms importants de la pista dels darrers anys com els vigents els campions d'Espanya sub23 i participants pels Europeus de la categoria Erik Martorell (Team MP Group) i Laura Rodríguez (Genesis Cycling) i altres títols estatals com Maria Banlles, Pau Torrent o Marcel Pallarès. Tots els es citaven en un programa que incorporava quatre proves.

La jornada començava amb la prova d'escratx, dominada per Erik Martorell (Team MP Group) davant el sub23 basc Telmo Semperena i de Pau Torrent, que s'havien escapat guanyant volta, mentre que Maria Banlles (Sopela) s'enduia amb contundència la victòria a la prova femenina, guanyant volta davant la cadet Citlali Pareja i la júnior Marta Vilanova (Tot net-Terrassa). El júnior Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) i el cadet Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) han estat els altres guanyadors de la prova.

Semperena (Eibar) es tornava amb la victòria a l'eliminació, en aquest cap per davant del mateix Martorell i el seu company d'equip Pol Hervás. Els resultats eren semblants respecte a l'escratx en l'open femení, en aquest cas amb la elit Ester Rubio (Genesis) sumant el tercer lloc just per davant de la vencedora júnior Marta Vilanova. Pallarès i Cano també repetien triomf en les proves júnior i cadet, la primera d'elles amb la sub23 Laura Rodríguez sumant el 4t lloc entre els júniors.

Com era d'esperar, la puntuació va donar un bonic espectacle, en primer lloc amb la prova femenina que tornava a demostrar la superioritat de la sub23 Maria Banlles i el gran nivell de la cadet Citlali Pareja, de nou primera i segona absoluta amb Ester Rubio en tercera posició. La prova masculina ha tingut un gran nombre d'alternatives, finalment resoltes amb victòria absoluta del júnior Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) per davant de Martorell i Semperena. Per la seva banda, Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) s'emportava la cursa cadet després d'haver guanyat volta, per davant dels seus companys d'equip Lluc Plana i Roger Pareta.

La jornada es tancava amb la longest lap, prova que en l'open masculí s'emportava Pol Hervás (Team MP Group), amb la cadet Citlali Pareja tornant a demostrar el seu nivell enduent-se l'open femení absolut, mentre que Tomàs Deosdat (Finques Feliu) guanyava entre els júniors i els cadets Lluc Plana i Roger Pareta eren els més ràpids en les dues mànigues disputades entre els cadets, degut al seu alt nombre de participació.

Fotografia: Pedro González (@pedrog_71)