Nova medalla per Banllés a la segona jornada a Tafalla

31/03/2018
Pista

Nova medalla per Banllés a la segona jornada a Tafalla

Maria Banllés ha tornat una sumar una nova medalla per la delegació catalana als campionats d'Espanya de pista a Tafalla (Navarra) en aconseguir la medalla de bronze a la prova dels 500m en categoria júnior. La recentment proclamada campiona d'Espanya de persecució individual ha recorregut les dues voltes al velòdrom amb un temps de 40.367 en una prova en què Diana Pérez ha estat setena.

En la mateixa prova en categoria cadet, Nerea Bastida ha quedat a un segon del podi, 4a amb un temps de 41.509, mentre Josep Beneito era 12è a la prova masculina. En júnior, Eric Catalán ha participat a la prova del quilòmetre, signant la 13a posició.

Les finals de velocitat han deixat una nova posició a punt de la medalla per Pau Torrent, quart a la velocitat cadet després de veure's superat pel valencià Iker Bonillo en l'enfrontament pel bronze. El garrotxí havia signat el cinquè millor temps en les classificatòries del divendres. El mateix ha passat amb Maria Banllés, quarta en la velocitat júnior, batuda per la basca Ekhiñe Rivas en la lluita pel tercer lloc.

Aquest dissabte també s'han celebrat les proves d'escratx júnior, en què Alexandra Moreno també ha estat 4a la prova, mentre Marc Josep Acero era 7è i David Miguel 9è a la prova masculina. A la puntuació cadet, Carolina Miranda ha estat 7a, mentre que a la prova masculina, Abel Gordillo era 9è i Pau Torrent, 13è.

La jornada de dissabte també ha servit per fer les classificatòries de les proves per equips, que deixaran a tres conjunts catalans lluitant per les medalles diumenge. La parella formada per Nerea Bastida i Carolina Miranda podrà lluitar per la medalla d'or en la prova de velocitat per equips cadet femenina després de signar avui el segon millor temps en la classificatòria, 40.525, només superades per la parella madrilenya

També tenen opcions de medalles la parella de velocitat per equips júnior femenina, amb Diana Pérez i María Banllés, que s'han classificat per per la disputa de la medalla de bronze enfront el combinat valencià després de marcar el tercer millor temps a la classificatòria, 40.282 .

A la vegada, el quartet de persecució per equip cadet, format per Axier Casado, Abel Gordillo, Martí Hidalgo i Pau Torrent, lluitaran pel bronze aquest diumenge al fer la tercera millor marca classificatòria amb un temps de 3:40.930. En canvi, Abel Gordillo, Martí Hidalgo i Axier Casado han estat novens en la velocitat per equips, fent un temps de 48.587. Per últim, els quatre integrants de l'equip de persecució per equips júnior (Marc Josep Acero, David Miguel, Marc Ortiz i Oriol Platero) han signat la sisena posició, amb un temps de 4:50.041. I en el cas de la velocitat per equips, Pau Miquel, Marc Josep Acero i David Miguel han estat setens, amb un temps de 54.685 i havent signat la segona millor primera volta.