Palma de Mallorca marca l'inici de la temporada estatal de pista 2019

20/01/2019
Pista

Palma de Mallorca marca l'inici de la temporada estatal de pista 2019

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Palma de Mallorca el Gran Premi Toni Cerdà-Ajuntament Algaida, on s’hi ha disputat el Campionat d’Espanya d’òmnium i la primera cita de la Copa d’Espanya de ciclisme en pista, amb la selecció catalana desplaçada.

En categoria cadet, Axier Casado acabava 3r a l’òmnium de fondistes gràcies a la seva regularitat, destacant-hi la quarta plaça a la prova de puntuació, a tan sols dos punts del podi. Per la seva banda, en les proves elits, la tercera plaça d’Erik Martorell a la prova escratx li acabava donant la 6a posició a la general de l’òmnium, en una prova dominada per l’olímpic Albert Torres, mentre Albert Masana acabava 14è.

De la mateixa manera, al campionat estatal d’òmnium femení, Laura Rodríguez acabava 6a a la general, amb victòria de la sub23 basca Eukene Larrarte, mentre que  Alexandra Moreno era 15ª i Maria Banlles, 16ª. La millor posició de Rodríguez era la cinquena a la prova escratx que guanyava la basca Ana Usabiaga.

Per altra banda, competint amb el seu equip, Itmar Esteban (GN6 Track Cycling) s’ha endut la victòria al keirin i era plata a la prova de velocitat invidual, només superat a la final pel navarrès Sergio Aliaga, i quedant així segon al global dels velocistes en aquesta primera cita de Copa d’Espanya. La mateixa posició que els cadets Martí Hidalgo i Marta Vilanova (Tot net-Terrassa), protagonitzant així un il·lusionant inici de temporada.