Presentat un Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona "amb molt bones expectatives"

10/09/2019
Federació

Presentat un Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona "amb molt bones expectatives"

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació del 15è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – VI Memorial Miquel Poblet, prova internacional de ciclisme en pista organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a la Sala Narcís Masferrer del Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet, on aquest dissabte 14 de setembre s’hi disputarà la competició amb dues sessions de competició que es duran a terme de les 9:30h fins les 22h. Una cita marcada especialment en el calendari de la FCC, per qui "el ciclisme en pista suposa una escola base per on tot corredor de competició hauria de passar".

"El retorn de la competició era molt important per la FCC després de no poder-la organitzar l’any passat per motius tècnics en la instal·lació del velòdrom. Enguany comptem amb una gran participació i confiem en seguir millorant. Tot són bones notícies per aquest nou Trofeu i en tenim molt bones expectatives", explicava Joaquim Vilaplana, que ha aprofitat la ocasió per per fer una crida "als representats de les institucions esportives a nivell ciutat i a nivell país". "En una ciutat com és Barcelona, en un esport com és el ciclisme, ens mereixeríem donar una empenta a aquesta instal·lació, que va ser olímpica l’any 1992 i es va inaugurar el 1984. Ja tocaria fer el cobriment, fet que ens permetria tenir a casa nostra grans esdeveniments", ha apuntat el president de la FCC.

El programa de competicions, que es reserva la opció de disputar proves el diumenge al matí si afecten les condicions meteorològiques el dia anterior, seguirà un format de "programa olímpic, volíem que totes les proves fossin puntuables, fent-ho així més atractiu pels corredors que volen puntuar de cara als Jocs Olímpics", ha apuntat el coordinador de ciclisme en pista de la FCC, Jaume Mas. "Comptem amb una molt bona participació, un 66% de ciclistes estrangers i representants de 16 països, molts dels quals no havien vingut mai. És l’any que més estrangers participaran. Tothom vol venir a córrer a Barcelona, i molts especialistes diuen que, si el velòdrom fos cobert, hi tindrien la base d’operacions", ha apuntat.

Per la seva banda, la responsable tècnica de la FCC, Marta Vilajosana, ha destacat "els 12 components que hi participaran com a selecció catalana, i 5 catalans més hi participaran amb els seus respectius equips: són 17 catalans entre aquesta participació tan internacional, molts dels quals s’han format en els nostres Centres de Tecnificació, cosa que és un motiu d’orgull". Entre ells, hi destaca la presència de la única ciclista olímpica catalana del darrer cicle, la velocista vila-secana Helena Casas (Genesis). La vigent campiona catalana Laura Rodríguez, una de les components de la selecció, ha destacat la gran experiència que els suposa la participació a un trofeu de caire internacional "amb un ritme de cursa al que no estem acostumades i que ens serveix per a millorar".

Per la seva banda, el president del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, ha volgut manifestar "la felicitació i agraïment a la Federació Catalana de Ciclisme per la organització d’un esdeveniment tan important i també per la gran feina que es fa en el dia a dia. És una de les federacions amb qui més intensament hi treballem, especialment amb aspectes de tecnificació. La qualitat està garantida", ha reblat.

Així doncs, han estat presents a la presentació el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, la responsable tècnica de la FCC, Marta Vilajosana, el responsable de ciclisme en pista, Jaume Mas, el president del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, així com els esportistes Juan Peralta, velocista navarrès present als dos darrers Jocs Olímpics i resident al CAR de Sant Cugat, i Laura Rodríguez, vigent campiona de Catalunya de fons, els dos participants a la cita d’aquest cap de setmana.

Fotografia: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)