Set medalles catalanes als Campionats d'Espanya de pista

23/09/2019
Pista

Set medalles catalanes als Campionats d'Espanya de pista

Balanç més que satisfactori per la selecció catalana en la disputa dels Campionats d'Espanya de pista celebrats a València aquest darrer cap de setmana, aconseguint un total de set medalles. Hi destaquen, com no podia ser d'una altra manera, les quatre medalles en què va ser la protagonista la velocista olímpica Helena Casas (incloent-hi el títol de velocitat per equips juntament amb Diana Pérez), però també la gran notícia de futur dels dos títols sub23 amb els vigents campions catalans de fons Laura Rodríguez i Erik Martorell i el subcampionat en la velocitat per equips masculina.

JORNADA DE DIVENDRES
La primera jornada començava amb les classificatòries de la velocitat, on Helena Casas assegurava el seu pas a la final, on finalment es veuria superada per la seva companya olímpica Tania Calvo a la primera sessió del dissabte, sumant així una primera medaalla de plata. Per la seva banda, la sub23 Maria Banlles, amb un temps de 3:58.204, es quedava a tan sols dues dècimes dels temps de les finals de persecució i es jugava el bronze, que acabaria perdent davant la basca Aroa Gorostiza.

La primera jornada acabava amb el primer titol de la selecció catalana i una gran notícia de futur, gràcies al segon lloc absolut de Laura Rodríguez a la prova de la puntuació que la coronava com a campiona d'Espanya sub23.

JORNADA DE DISSABTE
Les classificatòries de la velocitat per equips donaven els millors temps pels dos combinats catalans, formats per Gerard García, Itmar Esteban i Manu Usach, per una banda, i per Helena Casas i la debutant sub23 Diana Pérez en el cas femení, buscant així revalidar els títols aconseguits l'any vinent l'endemà. Abans, Helena Casas sumava la seva segona medalla amb la plata a la prova dels 500m, també darrera de Calvo.

L'altra gran notícia arribava al final de la sessió, en què Erik Martorell era el campió d'Espanya sub23 d'escratx després de la seva segona plaça absoluta, tan sols darrere de tot un Albert Torres.

JORNADA DE DIUMENGE
Helena Casas i Diana Pérez van fer bons els pronòstics i es van poder alçar amb el títol estatal de velocitat per equips: el tercer or pel combinat català. En el cas de la final masculina, finalment el combinat basc aconseguia el triomf a la decisiva final, amb el trio masculí (Esteban, García, Usach) que havia aconseguit el títol la passada temporada signant la medalla de plata davant un sorprenent combinat basc. 

Per últim, el dia es tancava amb un nou or, el segon de la jornada per Helena Casas, que revalidava el seu títol estatal de keirin aconseguit la passada temporada i certificava un botí de quatre medalles.

Medaller de la selecció catalana als Campionats d'Espanya de pista:

  • Puntuació: Laura Rodríguez, campiona sub23
  • Velocitat: Plata d'Helena Casas
  • 500m: Plata d'Helena Casas
  • Escratx: Erik Martorell, campió sub23
  • Velocitat per equips: Helena Casas i Diana Pérez, campiones d'Espanya
  • Velocitat per equips: Plata del trio Esteban, García i Usach
  • Keirin: Helena Casas, campiona

Fotografia: RFEC