Sis medalles per la selecció catalana al Campionat d'Espanya d'òmnium i madison

21/02/2022
Pista

Sis medalles per la selecció catalana al Campionat d'Espanya d'òmnium i madison

La selecció catalana ha tornat amb sis medalles de la disputa del Campionat d'Espanya òmnium i madison celebrat aquest cap de setmana del 19 i 20 de febrer al Velòdrom de Palma de Mallorca. Els dos subcampionats júniors de Lucía García i els dos bronzes elit d'Erik Martorell encapçalen la llista d'uns campionats batallats per tota la selecció.

La jornada de dissabte posava els títols estatals d'òmnium. Les proves d'escratx, tempo, eliminació i puntuació, partides en dues sessions, decidien el Campionat de la modalitat olímpica. Després de la primera meitat, Laura Rodríguez -en la seva primera temporada com a elit després d'anys llorejada com a sub23- i Lucía García lideraven les seves categories i finalment van acabar la competició sumant el subcampionat d'Espanya òmnnium elit i júnior, respectivament. Rodríguez era superada per la olímpica basca Tania Calvo, finalment sent decisiva la prova d'eliminació, en una prova elit en què era 11ª classificada final Maria Banlles. Per la seva banda, García era superada a la puntuació per la balear Ainhoa Moreno en un campionat decidit per tan sols 10 punts.

L'altra medalla de la jornada l'aconseguia el vigent campió, Erik Martorell, 3r en una competició de gran nivell acompanyant en el podi al ex campió del món d'escratx i múltiple campió europeu Sebastián Mora i  el balear Xavier Cañellas. En el seu debut com a sub23, Marcel Pallarès demostrava un gran nivell sent 8è absolut i 2n sub23), mentre que Pau Torrent era 19è. A la cursa júnior, Tomàs Deosdat 6è, Sergi Montserrate 20è i Arnau García 22è, mentre que entre els cadets 5è era Adrià Garmendia, 9è Roger Pareta i 11è Marc Zafra després d'haver començat la competició amb la segona posició en l'escratx, 12ª Irune Sánchez i 13ª Ainara Inarejos.

La jornada de diumenge es disputaven les proves de madison, on de nou la selecció catalana va sumar sis medalles. Primerament en destacava el subcampionat júnior de Lucía García i Citlali Pareja, molt regulars durant tota la competició i quedant tan sols per darrere de la parella navarresa. En la prova júnior masculina, 6è lloc per la parella formada per Gerard Cano i Sergi Montserrate i 10è Tomàs Deosdat i Arnau García. En la prova cadet, gran paper amb el subcampionat de Marc Zafra i Roger Pareta, només darrere d'una molt superior parella valenciana, sabent donar un pas endavant després de la jornada de dissabte, mentre que 5es a la prova femenina eren Ainara Inarejos i Irune Sánchez.

Per la seva banda, a les proves elit/sub23, la parella formada per Erik Martorell i Marcel Pallarès van aconseguir una meritòria medalla de bronze, acompanyant en el podi a les parelles valenciana (Sebastián Mora i el recentment professional Iker Bonillo) i balear (Xavier Cañellas/Marcel Pallarès). Per la seva banda, en la prova open femenina, 4t lloc de Laura Rodríguez i Maria Banlles.