Tres dies de competició d'alt nivell als Campionats de Catalunya de pista

26/07/2019
Pista

Tres dies de competició d'alt nivell als Campionats de Catalunya de pista

Helena Casas, Gerard García, Laura Rodríguez o Erik Martorell han estat alguns dels grans noms dels Campionats de Catalunya de ciclisme en pista, disputats entre els passats dies 23 i 25 de juliol al Velòdrom d’Horta-Miquel Poblet de Barcelona. Els òmniums de fons, velocitat i els títols de madison i keirin eren els principals títols a repartir en unes jornades de gran nivell de participació i competitivitat.

La primera jornada repartia els títols d’òmnium de fons, que van ser per Erik Martorell (Electro Hiper Europa) i Laura Rodríguez (Catema.cat) després de les proves d’eliminació, puntuació i escratx, que van dominar per complet a excepció d’un escratx femení que s’enduia la subcampiona Maria Banlles. A Martorell, que ja va ser gran nom del fons en els campionats de Catalunya del 2018, el van acompanyar al podi dos altres sub23 com Alejandro Sánchez (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff) i Pol Hervás (Escribano Sport). Per la seva banda, el podi femení el completava Maria Banlles i Carolina Miranda, guanyadora del títol júnior, que en el cas masculí era per Pau Torrent (Antiga Casa Bellsolà-Girona), proclamat campió d’Espanya d’escratx el mes d’abril. En el cas dels cadets, Marcel Pallarès i Marta Vilanova (Tot net-Terrassa) eren els campions.

El keirin era un dels principals plats forts de la jornada de dimecres, que dominaven els corredors del GN6 Track Cycling Helena Casas (la olímpica vila-secana celebrava aquell dia el seu 31è aniversari) i Gerard García, que superava el seu company d’equip i vencedor de l’open de velocitat de l’any passat, Itmar Esteban, i a Manel Usach (Escuredo Giró Esport Club), mentre que seguien a Casas a la final femenina la sub23 Laura Rodríguez, un dia després d’endur-se l’òmnium de fons, i la júnior Carolina Miranda (Catema.cat). En el cas dels cadets, guanyava el títol un Martí Hidalgo (Tot net-Terrassa) que també havia acabat amb podi a la Copa d’Espanya de velocitat d’enguany.

En aquesta segona jornada també es repartien els títols de madison, que acabaven el mans de Joan Font i Ricard Martín De Miguel i de la parella de Catema.cat formada per la sub23 Maria Banlles i la júnior Carolina Miranda en una prova compartida amb els cadet que dominaven Marcel Pallarès i Martí Hidalgo.

Pallarès, Hidalgo i Axier Casado, campions d’Espanya cadets de persecució per equips i subcampions en la CRE de carretera, van ser protagonistes també del critèrium de persecució olímpica (que no repartia títol oficial) fent equip amb el seu company del Tot net-Terrassa Félix Del Río, impressionant en ser més ràpids a la final que l’equip format per sub23 i júniors amb Arnau Fonollosa, Marc Ortiz (Team Compak), Pau Torrent i Josep Beneito (Antiga Casa Bellsolà-Girona), mentre que les més ràpides entre les fèmines eren les Catema.cat amb Laura Rodríguez, Maria Banlles i Carolina Miranda.

Finalment, després de les proves definitives de la jornada de dijous, Gerard García era el vencedor final de l’open de velocitat, prenent el relleu del seu company Itmar Esteban després d’anys de progressió, i completant el podi Manu Usach: els tres integrants de l’equip de velocitat per equips que es va proclamar campió d’Espanya a finals de la temporada 2018. Entre els júniors, en les proves que dominava el francès Timmy Gillion, es proclamava campió de Catalunya Luis Willan Sauca (Barcelona Pista). Per la seva banda, hi havia sorpresa i en categoria femenina s’enduia el triomf tota una institució de la velocitat estatal com Helena Casas per davant de les sub23 Laura Rodríguez i Maria Banlles, mentre que el títol júnior era per novament per Carolina Miranda, sent una de les ciclistes més premiades del campionat.