Presentat el nou circuit de ciclisme de la Fontsanta

05/10/2006
Federació

Presentat el nou circuit de ciclisme de la Fontsanta

Els ajuntaments dels tres municipis presenten el projecte d'un nou parc ciclista que aviat es començarà a construir a la zona del parc Fontsanta. Serà un equipament verd amb tres recorreguts diferenciats, circuït de BTT, pista d'entrenament i una zona de serveis.

Els aficionats i aficionades a la bicicleta d'Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern tindran aviat un nou espai per a la pràctica ciclista. Els tres ajuntaments han presentat el projecte d'un nou Parc Ciclista en un terreny de 19.210 metres quadrats confrontant amb els tres municipis, situat a la zona del parc Fontsanta, entre l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Sant Martí de l'Erm.

El parc ciclista serà una instal·lació pública amb una pista ciclista i una de bicicleta de muntanya (BTT) amb tres recorreguts de 485, 808,5 i 1.300 metres, a més d'una zona d'aparcament de bicicletes i un espai de 160 metres quadrats per a la instal·lació d'una àrea de serveis (vestuaris, bar, etc.).

Tot aquest espai, a més, s'ha concebut com una zona verda, amb vegetació tapissant i arbres de fulla perenne i caduca.

Les obres començaran en breu i es previst que estinguin enllestides abans de mig any. El projecte el realitza la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i suposarà una inversió d'uns 360.000 euros, segons van anunciar els alcaldes durant la presentació, dilluns, 2 d'octubre, amb la preseència de membres de les entitats ciclistes dels tres municipis. Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, va recordar 'que aquest projecte neix fruit de la petició de les entitats. Serà un espai per a nens i grans, on es podrà realitzar la pràctica ciclista amb seguretat'.