La fira Cambribike va omplir Cambrils de ciclisme

06/05/2024
Promoció - Trial

La fira Cambribike va omplir Cambrils de ciclisme

Entre els darrers dies 3, 4 i 5 de maig, la ciutat de Cambrils (Baix Camp) va viure un intens cap de setmana de ciclisme amb la celebració de la fira Cambribike, que celebrava la seva 5a edició. Entre la nombrosa programació durant tres jornades que oferia activitats al voltant de la bicicleta per a tots els públics, la cita tarragonina va accollir competicions del nivell de la Copa d'Espanya de Trial i proves de promoció tant de carretera com de BTT, entre d'altres proves no competitives de BTT i oci.

Així doncs, la platja de Cambrils va ser el diumenge 5 de maig escenari de la disputa de la segona prova de la temporada 2024 de la Copa d'Espanya de Trial. El Gran Premi de Cambrils, que va comptar amb la presència dels grans especialistes del trial estatal en una competició de primer nivell, va viure una important victòria de la catalana Alba Riera que la situava com a líder de la competició, superant a la final a la campiona mundial Vera Barón, mentre que la també catalana Andrea Pérez completava el podi en tercera posició. L'excampió mundial català Eloi Palau era 4t a la final elit masculina en una prova d'alt nivell.

El mateix diumenge, al Parc del Pinaret s'hi havia disputat la quarta prova de la temporada de la Copa Catalunya Infantil de carretera. Un total de 93 participants entre les categories infantil, aleví, principiant, benjamí i probenjamí de les principals escoles de ciclisme de Catalunya van competir a la prova tarragonina, que va viure les victòries infantils de Nil Artal (Escola Ciclisme Terres de l'Ebre) i Valeria Piñol (Escola Ciclisme Isaac Gálvez), aleví de Marc Batlle (Clementina Cycling Team) i Débota Gálvez (Escola Ciclisme Isaac Gálvez) i principiant de Benjamín Batlle (Clementina Cycling Team) i Paula Rebollo (Escola Ciclisme Ataraxia), amb les categories benjamí i prebenjamí rebent el reconeixement per a tots els participants.

El dia abans, dissabte 4 de maig, el mateix Parc del Pinaret havia acollit també els ciclistes de les categories de formació per a disputar la 2a Kids Cup Tarragona promoció BTT, una cinquantena de ciclistes van posar a prova la seva destresa en l'entorn festiu de Cambrils (Totes les classificacions completes). El calendari català de carretera infantil de carretera continuarà el pròxim dissabte a Lleida, dins d'un dia d'intensa activitat de Copa Catalana al Trofeu Speed Republik Ciutat de Lleida que ja té les seves inscripcions obertes.

Fotografia: Cambribike