Reconeixement Especial, Premi Revelació i Distincions Olímpiques clausuren l'Acte de Cloenda 2016

23/11/2016
Federació

Reconeixement Especial, Premi Revelació i Distincions Olímpiques clausuren l'Acte de Cloenda 2016

L'Acte de Cloenda de la Temporada 2016 va finalitzar amb l'entrega de guardons especials als parcicipants Catalans als Jocs Olímpics, els dos Esportistes Revelació de la temporada 2016 i el lliurament de la Insígna d'Or de la Federació Catalana de Ciclisme al Ciclista Català què ha participat en cinc Jocs Olímpics tancant una trajectòria Impressionant d'Alta Competició.
Reconeixement Especial
José Antonio Hermida
El ciclisme català i en especial el ciclisme de muntanya, té una sola definició a Catalunya: José Antonio Hermida. Sens dubte el millor “biker” de tota la història del ciclisme català.  
José Antonio Hermida es va enganxar a aquest esport, i al 1993, ja competia en categoria cadet a les curses de l’Open Girona. Només va necessitar tres anys per adquirir el més alt nivell amb la Selecció Catalana i Espanyola, i al 1996, es va proclamar Campió del Món júnior. A partir d’aquí va obrir la porta a una llegendària carrera esportiva, que potser ni ell mateix llavors, imaginava fins on podria arribar. Des del 1997 i fins al 2016 s’ha mantingut 19 anys en l’elit professional del ciclisme i de l’esport d’alt rendiment.
 
La seva gran passió i dedicació per aquest esport l’ha portat al més alt nivell internacional, guanyant-se un lloc entre els referents mundials del BTT, però sobretot guanyant-se l’admiració i el respecte de tots els seus seguidors. Sens dubte, ha donat l’empenta que el BTT necessitava a Catalunya, nous Clubs, aficionats, públic incondicional, suport a les Escoles de Ciclisme i encomanant el BTT entre els més joves. 

Ni més ni menys que cinc Jocs Olímpics, amb una medalla de plata a Atenes 2004, i els èxits aconseguits a tres Campionats del Món, un en cada categoria oficial de la UCI (Júnior, Sots 23 i Elit), i també dos Campionats Europeus, omplen l’extens i exitós currículum del “Biker” de Puigcerdà. Un palmarès esportiu envejable. En José Antonio Hermida s’ha convertit en la Llegenda del BTT Català.

En l'acte se li feu entrega d'una pintura a l'oli de l'esportista en plena acció, de l'artista Júlia Marquès.

Premis Revelació
Magda Duran 4 Campionats d'Espanya 2016-XC-XCE-Team Relay
                            6ena  Campionat Mundial Júnior
                          3era Ranquing Júnior UCI-BTT

Eloi Palau Campió del Món Trial Júnior 2016
                   Campió d'Europa Trial Júnior 2016

Olímpics
Josefa Benítez i Beatriu Gómez 
Juan José Méndez
Ignacio Àvila i Joan Font
Helena Casas
Joaquim Rodríguez
José Antonio Hermida