Sergi Llongueras, millor ciclista català de 2018

16/01/2019
Federació

Sergi Llongueras, millor ciclista català de 2018

L'Acte de Cloenda del Ciclisme Català que es celebrarà aquest proper dissabte dia 19 al matí a les instal·lacions de l'INEFC Barcelona coronarà al ciclista de trial Sergi Llongueras com a millor ciclista català de 2018. El biker d'Òrrius ha completat un 2018 excel·lent: 1r a la Copa Catalana, Campió de Catalunya, Campió d'Espanya, 3r a la Copa del Món (fent podi a Àustria), i sotscampió del món als Mundials de Chengdu (Xina) el passat novembre. Un any per emmarcar que el fan mereixedor d'aquest reconeixement del ciclisme català que tindrà el proper dissabte. En l'apartat de millors ciclistes revelació, s'enduran els premis Mireia Trias (campiona de la Copa Espanya fèmines junior de carretera, i participacions als europeus i mundials) i Ignasi Jorba (campió de Catalunya i Espanya junior en descens, 5è a l'Euorpeu i 21è al Mundial).

A banda de Llongueras, Trias i Jorba, també tindran protagonisme dues figures destacades del ciclisme català els darrers anys: d'una banda, Sandra Santanyes que el 2018 va oficialitzar la seva retirada de la competició després de guanyar la prestigiosa Brasil Ride fent parella amb una altra catalana, l'Anna Ramírez. Santanyes, 15 cops campiona d'Espanya entre molts d'altres èxits, ha estat activa des de l'any 1990, participant majoritàriament en proves en btt. I per un altre costat, s'imposarà la insígnia d'or de la Federació Catalana de Ciclisme a Josep Bochaca, qui fou president de l'entitat entre els anys 2012 i 2017. 

L'Acte de Cloenda del Ciclisme Català premiarà un total de 193 esportistes de totes les disciplines, 22 entitats (3 Escoles de Ciclisme, 7 equips campions de Rànquings i 12 Clubs que comleixen 25 i 50 anys) i farà quatre homenatges Especials: Joan Badia, Valentí Pol, José Carlos Blazquez i Antonio Pineda.

Consulta el llistat de tots/es els premiats/des