S'obre el termini de presentació i inscripció d'equips de competició per la temporada 2022

13/12/2021
Federació

S'obre el termini de presentació i inscripció d'equips de competició per la temporada 2022

La Federació Catalana de Ciclisme ja ha obert el seu procediment per a la presentació i inscripció d'equips de competició per la propera temporada 2022. Tots els clubs amb equip de les modalitats de Carretera i BTT que participin a les Copes Catalanes i els diversos Rànquings Catalans, hauran de fer la inscripció del seu equip de competició.

Tot això abans de la tramitació de les llicències, perquè pugui aparèixer el nom de l’equip a la llicència (format digital al mòbil).

Les condicions són les següents:

 • Els equips han de formar-se amb un mínim de 3 corredors, amb només l’excepció de patrocini individual, per al Para-ciclisme i el Descens amb corredors internacionals que porten un patrocinador inscrit a la UCI.
 • En les disciplines de carretera, els equips es formen d’una sola categoria, a partir de cadets, júniors, fèmines (totes), sub23/elit, i màsters (tots).
 • En pista i BTT els equips inclouen totes les categories a partir de cadets i fins a màsters (homes i dones). 
 • En BTT, els equips exclusius per la modalitat de Marató inclouen totes les categories a partir de júnior i fins a màsters. 

La inscripció de l’equip 2022 consta d’una taxa de gestió, patrocini i presència de marques comercials als mitjans de la FCC. Per tots els equips la taxa és de 10 €.

Inscripció d'equips catalans
Cada club que vulgui formar equip de competició i puntuar pels Rànquings Catalans, haurà de realitzar la inscripció online de l’equip en el següent ENLLAÇ.
Un cop feta la inscripció i pagament, trobarà el formulari d’equip per completar i enviar a: secretaria@ciclisme.cat i competicio@ciclisme.cat, o bé, adjuntar-lo com a arxiu en el propi formulari

Inscripció d'equip català + RFEC-UCI
Cada Club que vulgui formar equip de competició nacional o internacional, haurà de realitzar la inscripció online i pagament de l’equip a la FCC en el següent ENLLAÇ. Un cop feta la inscripció, trobarà el formulari excel per completar i enviar a: secretaria@ciclisme.cat i competicio@ciclisme.cat, juntament amb:

 1. L’acord d’esponsorització signat entre Club i patrocinador
 2. Imatge/fotografia del mallot de l’equip
 3. El justificant de pagament de la taxa d’equip RFEC-UCI. Aquest pagament s’ha de fer directament al compte bancari de la RFEC: ES87 2100 4494 1102 0010 2052.

Taxes inscripció equips RFEC-UCI 2021

 • Equips UCI Pro Team, Continental Professional i UCI: 2.835€.
 • Equips femenins UCI, Equips BTT UCI, Equips pista UCI i Equips CX UCI: 282€.
 • Equips nacionals elit/sots23 carretera: 282€.
 • Equips nacionals Júniors carretera, fèmines (totes), BTT i Pista: 90€.
 • Equips nacionals cadets: taxa gratuïta.

IMPORTANT: tot equip català inscrit a la FCC, es regirà sota la següent normativa (descarregueu document de la nomativa).

La FCC vol recordar l’obligatorietat a tots els equips de competició, que gestionin esportistes, inscripcions i quotes, de tenir els tècnics amb titulació ROPEC i llicència de tècnic amb RC Professional. La fi de la moratòria del Règim sancionador de la Ley 3/2008, efectiva des del 1 de gener del 2019,  indica que "tots els professionals que exerceixin dins l’àmbit de l’esport i l’activitat física sense estar registrats al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport a Catalunya), o col.legiats en el COPLEFC, no podran desenvolupar la seva activitat".

Fotografia: Natascha Chekkanikova/FCC