Toni Fité, guardonat amb la medalla de l’Esport de les Comarques Gironines

18/06/2018
Federació

Toni Fité, guardonat amb la medalla de l’Esport de les Comarques Gironines

Durant la 38a edició de les Medalles de l’Esport, organitzades per la Representació Territorial de Girona de la Secretaria General de l’Esport que va tenir lloc divendres en el magnífic patí de les Magnòlies, dins la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, es va fer el lliurament del reconeixement a Toni Fité, ciclista i organitzador garrotxí, vinculat amb el Club Ciclista Bas, i una de les ànimes d’una de les més importants marxes de cicloturisme a nivell estatal com és la Terra de Remences.

Toni Fité, no és cap esportista d’elit, però sí que ha estat un dels pilars del Club Ciclista Bas. Ja des de la seva fundació l'any 1980 fins a l’actualitat, sempre ha estat un dels motors per organitzar proves en aquesta zona. Durant 37 anys ha format part de la junta directiva, destacant en els primers anys la seva participació com a organitzador de la Xallenge de les Comarques Gironines de Ciclisme. A partir de l’any 1998, s’inicia l’aventura de l’organització de la Marxa Terra de Remences que a poc a poc va creixent fins arribar a situar-se al nivell actual. Com a participant, cal destacar la seva presència en diferents edicions de marxes com ara la Quebrantahuesos o la Tres Nacions, amb 15 participacions. 

La Comissió de les Medalles de l’Esport, ha escollit Toni Fité, per la seva dilatada trajectòria dins el ciclisme, com a participant, però sobretot pel seu caire directiu i com organitzador de moltes proves que s’han celebrat a la zona de Sant Esteve d’en Bas o la Garrotxa. Des de la Federació Catalana de Ciclisme volem felicitar en Toni, i agrair-li la seva tasca, molt sovint fosca i que sense persones com ell, no farien possible l’èxit del nostre esport.