Treball amb altres entitats per l'accés als espais naturals

10/09/2019
Federació

Treball amb altres entitats per l'accés als espais naturals

La Federació Catalana de Ciclisme està treballant des de fa uns mesos amb la Generalitat i amb entitats d’usuaris per trobar acords que permetin la utilització dels espais naturals protegits pels ciclistes i garanteixin la seva convivència amb la resta d’usuaris i els animals, així com la seva òptima conservació. 

Aquest any 2019 representants de la Federació Catalana de Ciclisme han mantingut reunions amb representants de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural de les províncies de Lleida, Girona i Barcelona, tractant en cada cas les problemàtiques i casuístiques respecte el medi natrual i els espais protegits dels esdeveniments i sortides ciclistes, tant organitzades com no.

En aquest sentit, a la província de Barcelona també s’ha engegat una col·laboració amb una plataforma d’usuaris recentment creada sota el nom de CSRC (Collserola Sense Restriccions Ciclistes), per parlar i negociar amb ajuntaments, el patronat del Parc Natural de Collserola, la Generalitat i la AMB sobre aquest tema.

Igualment, la Federació Catalana de Ciclisme també està en contacte amb IMBA Espanya, una entitat a nivell mundial que treballa per la bona convivència dels ciclistes amb altres usuaris en els espais naturals d’arreu.

Sota el punt de vista de la FCC, serà necessari mirar d’arribar a acords per trobar unes normes i una política d’usos probablement similars a les ja adoptades en altres països amb problemàtiques semblants, com USA, França, Suïssa o el Regne Unit per citar alguns exemples. 

Per tant, la Federació Catalana de Ciclisme, juntament amb CSRC, Generalitat, IMBA, AMB, patronats, ajuntaments, clubs i altres estaments, estan treballant per arribar a trobar aquests acords satisfactoris per totes les parts que permetin la convivència i la pràctica de les diferents activitats esportives, amb respecte envers a totes les persones i a l’entorn protegit.