Barón i Montalvo s'imposen a la Copa Catalana de Trial de Ripoll

25/04/2021
Trial

Barón i Montalvo s'imposen a la Copa Catalana de Trial de Ripoll

Les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès han acollit la primera prova de la Copa Catalana de Trial, amb un total de 190 inscrits vinguts de tot el territori estatal i de fora (Aragó, Catalunya, La Rioja, Madrid, Navarra, País Basc, València, també de França i Suïssa).

La prova comptava amb un ampli cartell de riders d’elit entre els que han destacat Nico Vallée (FRA) nº 1 en el rànquing mundial elit 26 i medalla de plata en el Mundial 2019, que tornava a la competició després de 2 anys, o Borja Conejos (ESP) nº 1 al rànquing mundial elit 20 i guanyador de la Copa del Món 2019. Entre les noies cal destacar a Vera Barón (ESP), guanyadora de la Copa del Món 2019, o la catalana Laia Esquís.

El rider de Jitsie Alejandro Montalvo ha fet una demostració del seu bon estat de forma aconseguint 490 punts dels 500 possibles, superant passos de gran dificultat que altres riders no han pogut salvar amb èxit. Han completat el podi d'Elit masculí el rider de Clean Borja Conejos a només 10 punts de Montalvo, seguit del francès Nico Vallée.

En categoria femenina Vera Barón no ha donat oportunitat a les seves competidores. La intensa pluja sota la que han competit durant una estona, i la dificultat que això suposa en el desenvolupament de les zones no ha impedit a Barón aconseguir 480 punts dels 500 possibles, i col·locar-se així primera en el podi amb 190 punts de diferència sobre la segona classificada, Laia Esquís. La francesa Nina Vabre, amb 230 punts, ha estat tercera finalment.

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport visita el centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès 

El secretari general de l’esport Gerard Figueras ha aprofitat l’ocasió de la disputa de la Copa Catalana per fer visita al Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, acompanyat del Delegat Territorial de l’Esport a Girona Pep Pujols, de l’alcalde de Ripoll Jordi Munell, del regidor d’esports de l’Ajuntament de Ripoll Josep Isern, i del director del centre Quim López.

El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès va obrir les seves portes l’any 2007 i per ell han passat esportistes tals com Rafa Tibau, Oriol Roca, Eloi Paré, Sergi Llongueras, Jordi Araque o Eloi Palau, tots ells amb brillants resultats en la seva carrera esportiva. Actualment hi resideixen Nil Benítez, Martí Riera i Virgina Rusca, que avui s’han pogut estrenar en aquest inici de Copa Catalana.