Bona actuació dels ciclistes catalans als Campionats d'Espanya de trial de Torredembarra

08/11/2020
Trial

Bona actuació dels ciclistes catalans als Campionats d'Espanya de trial de Torredembarra

Amb un gran esforç per part del Bike Trial Torredembarra, el Campionat d'Espanya de trial 2020 ha tirat endavant i s'ha disputat finalment aquest diumenge a les instal·lacions del Bike Park Torredembarra, amb una participació de 70 ciclistes, i on la selecció catalana ha aconseguit 6 medalles (2 ors, 1 plata i 3 bronzes), que sumades a les 8 aconseguides en formació (4 ors, 2 plates i 2 bronzes) i a la plata M30 i el bronze en elits fèmines, sumen un total de 16 medalles en els Campionats (6 ors, 4 plates, 6 bronzes).

Els responsables havien preparat unes zones exigents que tots els ciclistes de les diferents categories han valorat molt positivament, i s'ha viscut una jornada competitiva amb molt bon nivell en global, i amb una méteo més que agradable.

La selecció catalana tenia les baixes de darrera hora dels elits Sergi Llongueras i Alba Hidalgo, per la qual cosa eren 10 finalment els bikers que entraven en competició. Entre els cadets, Nil Benítez s'ha mostrat molt segur en les dues voltes a les zones i suma el Campionat d'Espanya al títol català aconseguit a Ripoll, mentre que Martí Yélamos ha acabat tercer i Josep Sabé quart. En la mateixa categoria de fèmines, actuació de menys a més d'Elsa Vila per emportar-se la segona plaça, mentre que l'altra seleccionada Virginia Rusca ha finalitzat tercera. Entre els juniors, Martí Vayreda ha estat incommmensurable i no ha donat pràcticament cap opció als seus rivals, mostrant una gran tècnica en el pas de les zones s'ha endut el Campionat i completa així un 2020 perfecte amb els títols de la Copa Espanya i el campionat català. Toni Guillen, que afrontava la seva única competició en un any que l'ha dedicat a recuperar-se d'una lesió, ha signat un meritori 3r lloc del podi, tot i una curta preparació; i en Martí Riera ha finalitzat 4t. Entre els elits, Eloi Palau ha completat un campionat notable en una competició amb altíssim nivell. Després d'una primera volta amb dubtes, ha signat una segona volta excel·lent posant-se en posicions de podi, però en la tercera els seus rivals han estat més fins i s'ha hagut de conformar amb la 4a posició final. Domènec Lladó s'ha mostrat més insegur, i tot i que ha anat de menys a més, ha acabat 7è. 

Pel que fa a la resta de bikers catalans, cal destacar els grans resultats de nou en les categories de base, amb quatre campionats d'Espanya per Jordi Sala, Àlex Rodríguez, Alba Riera i Víctor Pérez, i varis podis, que posen en valor el gran treball que s'està fent des dels clubs i les escoles de trial catalanes. A banda, Àngel Batlle ha estat segon en màster 30, mentre que Georgina Agell ha completat la participació d'elits fèmines figurant tercera final.

El seleccionador Dani Parramon mostrava la seva satisfacció "d'una banda per haver sumat dos campionats d'Espanya, però també per aconseguir vàries places d'honor en els podis. Els cadets han estat tots molt bé, tant els nois com les noies, i penso que l'any vinent donaran molta guerra. Entre els júniors el Martí (Vayreda) ha signat un gran campionat i el Toni (Guillen) ha fet una gran actuació tenint en compte que sortia de la lesió. L'Eloi Palau s'ha topat amb una final elit de nivell, i ha trobat en falta més hores de bici després de la lesió a l'espatlla, però ha completat una bona actuació. Els resultats globals són satisfactoris, i més veient que en les categories de base s'han aconseguit grans resultats un cop més, sent el fruit del treball imprescindible dels clubs i escoles de casa nostra".

Els resultats destacats dels ciclistes catalans/es han estat:

  • Promeses: Jordi Sala (Sant Gregori i el Llémena CC) 1r, Lluc Roa (Trial Elbitxu) 2n
  • Principiants: Àlex Rodríguez (Cañas Trial Academy) 1r, Àxel Méndez (Bike Trial Costa Daurada) 3r
  • Alevins fèmines: Alba Riera (Trial Sant Pere de Torelló) 1a, Andrea Pérez (Trencacames CC) 2a, Paula Cuesta (Cañas Trial Academy) 3a
  • Infantils: Victor Pérez (Trencacames CC) 1r
  • Cadets: Nil Benítez (Selecció Catalana) 1r, Martí Yélamos (Selecció Catalana) 3r
  • Cadets fèmines: Elsa Vila (Selecció Catalana) 2a, Virginia Rusca (Selecció Catalana) 3a
  • Juniors: Martí Vayreda (Selecció Catalana) 1r, Toni Guillén (Selecció Catalana) 3r
  • Elits fèmines: Georgina Agell (Bike Trial Costa Daurada) 3a
  • M30: Àngel Batlle (Bike Trial Costa Daurada) 2n