Calendari i novetats de la temporada de Trial 2024

24/01/2024
Trial

Calendari i novetats de la temporada de Trial 2024

El calendari de Trial de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) comptarà de nou amb un extens calendari de proves repartides entre els mesos de febrer i novembre per aquesta temporada 2024. La temporada tindrà un important ventall d’esdeveniments de promoció, de competició i de trobades que permetrà gaudir a petits i a grans d’aquesta modalitat tant espectacular i apassionant del ciclisme.

La temporada començarà el dia 4 de febrer amb la primera prova de la 25a edició de la Copa Osona a Taradell. El certamen comptarà amb quatre proves més, el dia 25 de febrer tindrà lloc la prova d'Olost, que enguany s’incorpora al calendari. Pel dia 10 de març està prevista la prova a Sant Julià de Vilatorta i pel dia 24 del mateix mes tindrà lloc la prova de Folgueroles, la més antiga del certamen. La Copa Osona finalitzarà a Vic el dia 28 d’abril amb la disputa també del Gran Premi Ciutat de Vic, prova internacional que reunirà alguns dels millors riders masculins i femenins. 

El tret de sortida de la Copa Catalana de Trial serà el dia 7 d’abril a Torredembarra, la seguirà Ripoll el dia 19 de maig. Sant Antoni de Vilamajor acollirà la final el dia 2 de juny.
Per la seva banda, la seu del Campionat de Catalunya d’enguany serà al circuit del Mas de Bigues de Vic, conegut per acollir els Campionats del Món i dues proves de Copa del Món. La data serà el dia 1 de maig i la prova serà categoria internacional UCI-C1.
 
Pel que fa a les trobades, Gironella ja va acollir el passat 21 de gener la trobada d’escoles amb gran èxit de participació. Per tots els amants a les bicis d’època i a les zones de pedaleig no us podeu perdre pel setembre la XVIIa edició del Trial Legends a Sant Feliu de Codines.
La FCC agraeix als clubs organitzadors que formen part del calendari d’enguany per a la seva contribució i dedicació a l’esport. El calendari està disponible en el següent enllaç i s’anirà actualitzant amb possibles canvis que poguessin sorgir.
 
COPA CATALANA DE TRIAL
Enguany s’estendran les proves puntuables per a la Copa Catalana de Trial. A totes les proves que precedeixen la final de Copa Catalana (Sant Antoni de Vilamajor) s’obtindrà puntuació per a la general. Això significa que totes els participants que prenen part a les proves de Copa Osona i de Copa Barcelona, a part de tenir el seus corresponents arrossegaments de punts, també obtindran punts per a la general de Copa Catalana.
 
CLASSIFICACIÓ DE CLUBS AL CAMPIONAT DE CATALUNYA
Per tal de fomentar la participació de nens i nenes dels diferents escoles en els Campionats de Catalunya, la FCC estableix la classificació de clubs. Des de la FCC animem a tots els club a fer màxima difusió entre els seus esportistes per tal de poder tenir una àmplia representació.
La classificació de clubs es calcula per la participació a les categories de pre benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils, així com també per a les places de podi a les categories de principiants, alevins i infantils. El club que figura a la llicència de l’esportista rebrà un punt per la seva participació. Els tres primers clubs classificats rebran un reconeixement de la FCC.
LA FCC SEGUEIX FOMENTANT LES PROVES PARTICIPATIVES
Per tal d’afavorir la participació de les categories de pre benjamins i de benjamins, aquestes continuaran essent participatives i el preu de la inscripció per prova d’aquestes dues categories serà de 12€.
Pel que fa a les categories de principiants, d’alevins i d’opens (negre, blanc i blau) s’establirà classificació de la prova i podi i es tindrà en compte l’arrossegament de punts per a la general. Pel que fa a les inscripcions cal tenir en compte que es tanquen el dimarts a les 24h00 abans de la prova.