Calendari i novetats per la temporada de trial 2020

17/01/2020
Trial

Calendari i novetats per la temporada de trial 2020

El calendari de proves de Trial de la Federació Catalana de Ciclisme comptarà enguany amb un total de 19 esdeveniments repartits entre els mesos de febrer i novembre. La seu dels Campionats de Catalunya 2020 serà a Ripoll, el dia 3 de maig.
 
Un any més el calendari comptarà amb un important ventall de proves de promoció, centrat en la Copa Osona-Gran Premi Diputació de Barcelona, Copa Tarragona, Kid’s Cup i Open Cup i Copa Barcelona.
 
La temporada començarà el dia 16 de febrer amb la primera prova de la Copa Osona-Gran Premi Diputació de Barcelona a Calldetenes. La primera de la Copa Tarragona serà el dia 1 de març a El Catllar. Ja passat l’estiu s’iniciarà la Copa Barcelona amb la primera prova el dia 13 de setembre a Gualba i que enguany inclourà la categoria d’elit.
 
La Copa Catalana de Trial 2020 en concentrarà de març a juny. Seran quatre proves i començarà el dia 28 de març amb el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (enguany només categories d’elit). La segona prova serà a Torredembarra-Port el dia 5 d’abril. La tercera a Matadepera el dia 10 de maig i tancarà el certamen Sant Antoni de Vilamajor el dia 7 de juny.
 
Novament dues de les proves seran categoria internacional, el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona serà categoria UCI Hors Class i el Trofeu Internacional Ciutat de Vic, última de la Copa Osona-Gran Premi Diputació de Barcelona que serà categoria UCI C1.
 
Destacar que enguany el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme implementarà la normativa internacional basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta.
Com a novetat d’enguany és també la implementació de premis en metàl·lic a les proves de Copa Catalana als cinc primers classificats de les categories d’elit masculí i d’elit femení amb un mínim de 270€ per categoria.
 
Pel que fa al rànquing 2019, va ser encapçalat per Domènec Lladó - CC Drinkingas, i serà qui lluirà la placa amb el número 1 com a guanyador de la classificació catalana. El top 10 de la classificació és el següent:

1. Domènec Lladó - CC Drinkingas

2. Jordi Araque - UC Vic
3. Eloi Palau - UC Vic
4. Toni Guillén - CC St Feliu
5. Joan Torres - CBTT Matadepera
6. Martí Aran - UC Vic
7. Carlos Sazatornil - CBTT Matadepera
8. Martí Riera - CT St Pere Torelló
9. Martí Vayreda - CC Olot