Calendari i novetats per a la temporada de trial 2022

03/02/2022
Trial

Calendari i novetats per a la temporada de trial 2022

El calendari de proves de Trial de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) comptarà enguany amb un total de 14 proves repartides entre els mesos de març i octubre. La seu dels Campionats de Catalunya d’enguany serà a Sant Antoni de Vilamajor el dia 1 de maig.

Un any més el calendari tindrà un important ventall de proves de promoció, centrat en la Copa Catalana, Copa Osona, Copa Tarragona, Copa Barcelona i com a novetat d’enguany, la Copa Girona.

La temporada començarà el dia 20 de març amb la primera prova de la Copa Catalana a Torredembarra. El certamen comptarà amb dues proves mes, la segona a Ripoll el dia 24 d’abril i la tercera a Vallgorguina el dia 3 de juliol. El tret de sortida de la Copa Osona serà el dia 27 de març a Sant Julià de Vilatorta i la primera de Copa Barcelona el dia 5 de juny a Gualba.

Ja passat l’estiu s’iniciarà la Copa Tarragona amb la primera prova el dia 4 de setembre a El Catllar. El dia 25 de setembre tindrà lloc la primera de la Copa Girona en el marc de la fira Sea Otter. Novament una de les proves serà categoria internacional, el Gran Premi Ciutat de Vic, última de la Copa Osona, que serà categoria UCI C1 i es disputarà el dia 22 de maig.

NOVETAT - CLASSIFICACIÓ CLUBS CAMPIONATS DE CATALUNYA
Per tal de fomentar la participació de nens i nenes en els Campionats de Catalunya, la FCC ha establert la classificació de clubs. El club que figura a la llicència de l’esportista rebrà un punt per la seva participació. Aquesta classificació es determinarà per la participació de les categories de pre benjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils, i per les places de podi a les categories de principiants, alevins i infantils.

Els tres primers clubs classificats rebran un reconeixement de la FCC. Des de la FCC animem a tots els club a fer màxima difusió entre els seus esportistes per tal de poder tenir una excel·lent participació.

LA FCC SEGUEIX FOMENTANT LES PROVES PARTICIPATIVES
Desenvolupar i consolidar habilitats evitant proves amb un alt grau d’exigència i que generin frustració. Aquestes són les línies adoptades l’any passat per la FCC i on es valora l’acompanyament dels nens i nenes per les diferents zones proporcionant un guiatge calmat i respectuós entenent l’error com oportunitat d’aprenentatge i posant èmfasi a l’esforç i la capacitat de superació per sobre la consecució dels resultats.

Enguany, la FCC fa un pas més per afavorir les directrius esmentades a les proves esportives. Les categories de pre benjamins i de benjamins continuaran essent participatives mentre que les categories de principiants, d’alevins i d’opens (negre, blanc i blau) s’establirà classificació i podi però no s’establirà cap arrossegament de punts.