Catalunya gran triomfadora en els nacionals de trial 2009

15/06/2009
Trial

Catalunya gran triomfadora en els nacionals de trial 2009

Cal destacar la duresa del traçat, amb zones molt llargues i tècniques, i on la climatologia, més de 35º, va fer minvar el rendiment d’alguns esportistes.

El temps total de cursa també va haver de prolongar-se durant la jornada del dissabte. Amb les conseqüents penalitzacions per a molts, tot i que no van ser determinats en el resultat de la prova.

La victòria més destacada  ha estat la del èlit Dani Comas, que tot i obtenir la segona posició dissabte, tenia un lleuger avantatge per sobre de Benito Ros, guanyador del dissabte. Així doncs el de Gavà obté el primer títol de la temporada y recupera el títol nacional després de cinc anys.

Un altre primer lloc l’ha obtingut Gerard Aguilar de l’Esquirol en èlit B. L’osonenc s’ha imposat a Pedro Bernardo, com també ho va fer a Ripoll. Aguilar ja va obtenir el títol de Campió d?Espanya l'any 2006, aleshores en cadets

Els júniors Rafael Tibau de Caldes de Montbui i Joan Figueras de Barcelona han ocupat la segona i la tercera posició respectivament, superats només per basc, Ion Areitio. Guillem Mauri va obtenir la tercera posició a la prova i va finalitzar quart a la general final.

El podi cadet ha estat ocupat en la seva totalitat per catalans, demostrant així el gran potencial de que disposa Catalunya d’esportistes joves. Marc Prat, Pol Tarrés i Eloi Paré han estat els encarregats de lluir en la categoria cadet. Prat també revalida el títol, obtingut l'any passat a la mateixa categoria.

Pel que fa a les categories dels més petits, destacar les victòries dels catalans Bernat Seuba, Eduard Aran i de Domènec Lladó en infantils, alevins y principiants. Un altre símptoma del bon estat de salut dels esportistes de la cantera de la FCC.

Per la seva banda Marc Viñas va ser tercer en infantils i Martí Aran ho va ser en principiants.

Així doncs un resultat excel·lent dels esportistes catalans, dels quals alguns d’ells esperen poden tenir plaça a la selecció nacional pels propers Europeus a Zoetermeer (Països Baixos) i pel Mundial a Canberra (Austràlia).

El que si hi haurà segur és una amplia representació de catalans en els propers Jocs Mundials de la Joventut (cadet, infantil, aleví principiant), del proper més d’agost a Charleroi (Bèlgica).