Comunicat sobre l'accident d'Eloi Palau

28/08/2019
Trial

Comunicat sobre l'accident d'Eloi Palau

Eloi Palau (actual campió de Catalunya de trial i campió mundial júnior de 20" l’any 2016) i Sergi Llongueras (subcampió mundial d’elit 26" l’any 2018) van patir un accident a la part alta d’un glaciar a pocs minuts del telefèric entre Presena 3000 i Lagoscuro (Trentino, Itàlia).

Els dos pilots havien participat a la segona Copa del Món de Trial UCI disputada a Vermiglio, Val di Sole-Trentino entre els dies 23 i 25 d’agost. Van dedicar el dilluns 26 a fer senderisme per les muntanyes del territori.

Els dos baixaven per la ruta entre Mandrone i el vall de Rendena. Un cop van completar el descens, van entrar a una cavitat, dins la qual van trobar restes de la Primera Guerra Mundial, concretament traces de munició. En aquell moment es va produir l’explosió, amb Palau patint diverses lesions en els dits de la mà dreta, ulls i diverses cremades, mentre que Llongueras va ser colpejat per la metralla. L’explosió es va fer notar per diversos testimonis que eren a la zona i la alarma va ser comunicada a les 15:00h del dilluns 26 d’agost.

Afortunadament, la vida de cap dels dos corre perill, encara que han patit diverses cremades.

Eloi Palau va ser operat a la nit a l’hospital Santa Maria del Carmine (Rovereto-Trentino) dels ulls, on hi tenia restes de metralla, del seu dit i de diverses cremades, motius pels quals es manté a la unitat de cures intensives, amb bons pronòstics. Llongueras va patir menys lesions i ja es troba recuperant-se.

Des de La Federació Catalana de Ciclisme ens sumem a Trialsport i la família del trial català en l'agraiment a Sergi Llongueras, Pol Tarrés i Marc Terol, a l’equip de rescat i a l’equip de doctors que l’està tractant. 

#StayStrongEloi