El ciclisme català s'exhibirà a la II Setmana Catalana de l'Esport el 22 d'octubre a Ripoll

18/10/2022
Federació

El ciclisme català s'exhibirà a la II Setmana Catalana de l'Esport el 22 d'octubre a Ripoll

Aquest darrer dimecres 5 d'octubre, la Federació Catalana de Ciclisme va ser present a la presentació de la II Setmana Catalana de l'Esport 2022,  en un acte celebrat al Palau de la Generalitat, amb la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva 

Més de 2.000 esportistes de 22 països competiran en 20 seus de la demarcació de Girona entre el 13 i el 22 d’octubre en una setmana amb competicions esportives oficials i exhibicions de 30 esports diferents amb una trentena de federacions esportives implicades, on l'esport català mostrarà el seu múscul esportiu i organitzatiu. Aquestes són algunes de les xifres de la II Setmana Catalana de l’Esport, la gran festa internacional de les seleccions catalanes que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) reprèn amb la Generalitat de Catalunya, després de la seva primera edició l'any 1935.

El president de la FCC Joaquim Vilaplana va assistir a la presentació amb Eloi Palau i Laia Esquís, dos referents del trial català. I és que el ciclisme català participarà de la setmana el mateix dissabte 22 d'octubre amb una exhibició de trial de primer nivell mundial que es disputarà a les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva de l'Avellaneda (Ripoll), espai on s'han format molts dels referents del trial català actual. Una modalitat en què Catalunya no tan sols és un referent mundial a nivell esportiu sinó també organitzatiu, havent acollit aquest 2022 l'inci de la Copa del Món a Vic, després de disputar-s'hi també el Mundial de 2021.

La competició, que es disputarà entre les 17h i 19h, comptarà amb una participació de nivell de Copa del Món, on es podrà gaudir del gran espectacle de dotze pilots (sis nois i sis noies), que unes setmanes després seran protagonistes en el Campionat del Món que es disputarà entre el 9 i 13 de novembre a Abu Dhabi (Emirats Àrabs).

La prova femenina comptarà amb les cinc primeres classificades de l'actual rànquing mundial de la Unió Ciclista Internacional, encapçalades per la vigent campiona del món Vera Barón. Tindrà al davant a la catalana Laia Esquís, actualment 4ª classificada al rànquing mundial, i que igual que la francesa Nina Vabre és actualment resident al mateix CTE del Ripollès. L'alemanya Nina Reichenbach, quatre vegades campiona del món, la sueca Hilda Andersson i la francesa Maïlys Jouy completaran la participació.

Per la seva banda, el tres vegades campió mundial Vincent Hermance serà una de les grans atraccions de la prova masculina, que comptarà amb doble participació catalana amb el campió del món júnior de 2016 Eloi Palau (actualment 3r del rànquing mundial en 20") i de Martí Riera, campió mundial júnior 2021 i ara el 13è en el rànquing mundial absolut de 20", els dos ex residents del CTER. També hi serà uns altres ex campions del món com l'alemany Dominik Oswald (4t en el rànquing mundial de 20") i l'austríac Thomas Pechhacker (6è en el rànquing mundial de 20") o l'espanyol Daniel Barón (4t en el rànquing mundial de 26").

Una ocasió única de gaudir d'una competició de primer nivell mundial amb els grans especialistes del moment en una especialitat tan espectacular com el trial, on el ciclisme català és tota una referència a nivell mundial.