Eloi Palau i Alba Riera confirmen el seu domini a la Copa Catalana de Trial a Ripoll

20/05/2024
Trial

Eloi Palau i Alba Riera confirmen el seu domini a la Copa Catalana de Trial a Ripoll

Eloi Palau i Alba Riera no han donat opció als seus rivals i s’han imposat amb autoritat a la segona prova de la Copa Catalana de Trial 2024 que s’ha celebrat aquest diumenge 19 de maig al Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda de Ripoll, amb prop de 115 participants. Els riders osonencs es confirmen així en la primera plaça de la classificació general del certamen després d’un gran inici de temporada -recordem que enguany les proves de la Copa Osona també puntuaven per la Copa Catalana- i quan falta només una cita per disputar.

Palau ha fet una actuació pràcticament impecable en les dues voltes al circuit ripollès, on només se li ha resistit un pas de la zona número 2. L’ex-Campió del Món ha sumat finalment 480 punts dels 500 possibles per pujar al graó més alt del podi, on l’han acompanyat els joves Martí Yélamos i Martí Riera, que han mantingut una bona lluita per la segona posició que s’ha decantat pel primer d’ells amb 350 punts pels 340 de Riera. La quarta posició ha estat per l’experimentat Sergi Llongueras, amb 300 punts, els mateixos que el cinquè classificat, Víctor Pérez. Ja més allunyats s’han situat Domènec Lladó i Marc Salom.

Tampoc hi ha hagut massa història a la competició femenina, on Alba Riera ha sumat la sisena victòria de la temporada en sis proves després d’acumular 460 punts en les dues voltes al recorregut. Per darrere seu s’han situat Andrea Pérez (440 punts) i l’actual segona classificada del certamen, Laia Esquís (390 punts), a qui un error a la primera volta l’ha obligat a anar a contracorrent durant tota la prova i s’ha quedat finalment a 10 punts de la segona posició. Han completat la classificació femenina Mònica Castellà (270 punts) i la jove Núria Costa (100 punts).

Els guanyadors a la resta de categories convocades a Ripoll han sigut Max Balleste (R1), Eloi Batlle (R2), Nil Hosta (R3), Evgeny Semenov (Master), Enric Llin (Aleví), Neyzan Sánchez (Principiant), Roc Casals (Open Blau), Aleix Portet (Open Blanc) i Sira Parramon (Open Negre). Com és habitual, les categories de prebenjamí i benjamí s’han celebrat com a proves participatives, sense classificació final.

L’edició 2024 de la Copa Catalana de Trial es tancarà el dia 2 de juny amb la disputa de la tercera prova del calendari a Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona).