Eloi Palau i Laia Esquís fan bons els pronòstics i dominen a Folgueroles

10/04/2022
Trial

Eloi Palau i Laia Esquís fan bons els pronòstics i dominen a Folgueroles

Eloi Palau i Laia Esquís han fet bons els pronòstics i s’han imposat a la segona cita de la Copa Osona de Trial 2022 que s’ha celebrat aquest diumenge a la localitat de Folgueroles. La prova comptat amb la participació de gairebé 160 participants en un total de 14 categories que han pogut gaudir de l’esport del trial en zones cent per cent naturals i amb un important nivell de dificultat a l’entorn de l’Ermita de la Damunt.

El rider de Viladrau Eloi Palau ha sigut el clar dominador de la prova de debut dels participants elit a la Copa Osona, confirmant així seu bon inici de temporada. Palau només ha deixat de sumar en dos sectors a la primera volta i ha fet una segona volta impecable que li ha permès finalitzar la prova amb 480 punts, amb un important coixí de distància sobre el segon classificat, el mataroní Nil Benítez (380 punts). El jove rider ha hagut d’apretar a la segona volta a les zones per superar a Martí Vayreda, que ocupava la segona posició provisional però finalment s’ha vist relegat al tercer lloc del podi. Per darrera seu, s’han situat el suís Vito Gonzalez i el vigatà Martí Riera, a qui tres errors en dues zones l’han allunyat de les primeres places.

La guanyadora d’Elit femení ha estat la rider del Maresme Laia Esquís que, tot i no tenir el seu millor dia, ha pogut superar a l’altra participant de la categoria, la jove Monica Castellà, que s’ha quedat a 50 punts de la victòria. També estava inscrita a la segona cita del calendari la francesa Nina Vabre però finalment no hi ha pogut ser-hi present. Els guanyadors a la resta de categories convocades a Folgueroles han estat Víctor Pérez (R1), Quim París (R2), Àlex Rodríguez (R3), Marc Girbau (Master 1), Raimon Arjona (Master 2), Adrià Morell (Aleví), Mario León (Principiant), Joan Sans (Open Blanc), Martí Lombaerte (Open Blau) i Guillem Masferrer (Open Negre). Les categories pre-benjamí i benjamí s’han disputat com a proves participatives, amb un total de 18 nens i nenes participants. Consulta totes les classificacions completes.

La 23a edició de la Copa Osona es tancarà el dia 22 de maig amb la disputa del Gran Premi Ciutat de Vic, amb categoria internacional UCI C1, emmarcat en una setmana intensa de trial a la capital osonenca que es culminarà amb la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022 del 27 al 29 de maig.

Fotografia: Trialsport