Eloi Palau i Nina Vabre s'imposen a la Copa Catalana de Trial de Ripoll

24/04/2022
Trial

Eloi Palau i Nina Vabre s'imposen a la Copa Catalana de Trial de Ripoll

El català Eloi Palau i la francesa Nina Vabre han aconseguit la respectiva victòria a la segona cita de la Copa Catalana de Trial 2022 que s’ha celebrat aquest diumenge a Ripoll. El Centre de Tecnificació de l’Avellaneda ha acollit la competició, amb 140 riders inscrits en 14 categories procedents de Catalunya i altres punts de l’Estat espanyol, però també de l’àmbit internacional.

La prova s’ha celebrat en un circuit de cinc zones que combinava elements naturals com pedres i pendents de terra amb d’altres de formigó i travesses, als quals els participants han fet dues voltes. El fang i la humitat han complicat les zones durant les primeres hores de la jornada però amb la sortida del sol el recorregut s’ha fet més practicable.

El rider de Viladrau Eloi Palau s’ha imposat a la categoria Elit masculí després de mantenir una ajustada lluita amb l’olotí Martí Vayreda. Els dos riders han acabat la primera volta empatats a 180 punts i no ha estat fins a les dues últimes zones de la segona volta quan Palau s’ha pogut distanciar de Vayreda, finalment amb un avantatge de 20 punts. Aquest resultat confirma el bon inici de temporada del rider osonenc que el situa com a líder provisional de la Copa Catalana de Trial després de les dues primeres proves. El tercer graó del podi ha estat per al Campió del Món de l’any 2019, Sergi Llongueras, que ha superat a Toni Guillén -quart- mentre que el jove Martí Riera ha sigut cinquè, l’experimentat Domènec Lladó sisè i l’italià Diego Crescenzi setè, el millor classificat del combinat italià a Ripoll.

La igualtat també ha presidit la competició de la categoria Elit femení, on s’ha imposat la jove francesa Nina Vabre (resident en el Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès) amb els mateixos punts que la catalana Laia Esquís, que s’ha hagut de conformar amb la segona posició al sumar només un 50 en una zona per dos de la seva rival. Ha completat el podi la rider catalana Mònica Castellà, també empatada a punts amb la quarta classificada, la jove gala Jouy Maylis. Els vencedors de la resta de categories convocades a Ripoll han estat Travis Asenjo (R1), Alba Riera (R2), Alex Rodríguez (R3), el britànic Andrew Chai (Master 1), Raimon Arjona (Master 2), Eloi Batlle (Aleví), Arnau Mellado (Principiant), Jordi Sala (Open Blau), Dalmau Marí (Open Blanc) i Guillem Masferrer (Open Negre).

Esmentar també la presència de les categories pre-benjamí i benjamí que es disputen en format de proves participatives enlloc de competitives, mentre que a principiants, alevins i opens s’ha fet classificació i podi però no arrossegament de punts amb les altres proves.

Després de les dues primeres proves a Torredembarra i Ripoll, La Copa Catalana de Trial 2022 es pren uns mesos de descans i tancarà el seu calendari el dia 3 de juliol a la localitat barcelonina de Vallgorguina.

Fotografia: Trialsport