Eloi Palau i Vera Barón, excepcionals al Trofeu Ciutat de Barcelona de Trial

31/05/2021
Trial

Eloi Palau i Vera Barón, excepcionals al Trofeu Ciutat de Barcelona de Trial

La plaça de les Cascades de Montjuïc va acollir dissabte 29 de maig el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, prova  de trial de categoria UCI Hors Class que ha significat la represa de la competició internacional després de l'aturada de les competicions el 2020, un fet que es va veure reflectit en el cartell de participació. A la llista d'inscrits de la tercera prova de la Copa Catalana de Trial d'aquest 2021 hi figuraven els campions del món 2019 de 26" i 20", Sergi Llongueras i Dominik Oswald respectivament. 

També el francès Vincent Hermance, 3 vegades campió del món, Eloi Palau, Nicolas Vallé o el veterà i multiple campió del món Benito Ros, i fins a 24 riders més en la categoria masculina, mentre que en la femenina i figuraven les campiones nacionals de Bèlgica, Espanya i França, Perrine Devahive, Vera Barón i Manon Basseville respectivament; un cartell digne d'una Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. La prova va constar d’una ronda classificatòria i d’una final, adoptant un format similar a proves de la Copa del Món. En el cas dels homes serien els sis millors classificats els que es guanyarien la plaça per disputar la final, i en el cas de les dones i a causa d'una inscripció menor serien només les quatre millors les que es guanyarien la preuda plaça per disputar la final.

La jornada va iniciar-se amb les classificatòria femenina. La clara dominadora va ser la madrilenya Vera Barón aconseguint 450 punts, 80 punts per davant de la segona classificada, la francesa, Manon Basseville. La tercera plaça va ser per la representant catalana de només quinze anys, Laia Esquís. Completava el cartell de la final la basca Irene Caminos.

Un total de 30 riders masculins van participar en la prova distribuïts en tres grups de 10. El francès Vincent Hermance va ser el dominador de la classificatòria amb una puntuació total de 540 dels possibles 600 punts. Malauradament en aquesta fase va patir una petita caiguda que li va suposar molèsties al canell en la fase final.
Els altres classificats a la final van ser Alejandro Montalvo, 530 punts, Nicolas Vallée i Borja Conejos empatats a 520 punts. La cinquena i la sisena plaça a la final va ser molt disputada entre Eloi Palau, Julen Saenz i Louis Grillon que completaven les zones amb 490, 480 i 470 respectivament.

A la final femenina Barón, de nou, va fer gala del seu bon estat de forma i es va endur la victòria amb 230 punts, 70 per sobre de la seva competidora Basseville. Esquís va lluitar pel segon caixó del podi fins a la darrera zona, però no va aconseguir retallar els 10 punts d'avantatge que Basseville tenia sobre ella.

Durant la final masculina Palau, Montalvo i Conejos van mantenir un frec a frec fins la darrera zona. Palau va marcar el ritme de la prova des de bon inici liderant la classificació després de cada zona. Palau va aconseguir 60 punts en quatre de les cinc zones. Els 40 punts de la zona quatre donaven opcions a Alejandro Montalvo i a Borja Conejos d'aconseguir el lideratge. Aquesta pugna pel podi es va mantenir fins a la darrera zona on els tres riders van aconseguir el màxim de punts, quedant així empatats a 280 punts. Palau trencava el desempat gràcies al major nombre de 60 obtinguts, quatre pels tres de Montalvo i Conejos, donant així la victòria final a Palau. Malgrat l’empat entre Montalvo i Conejos, aquest darrer quedava relegat en la tercera posició tenint en compte el resultat de la prova classificatòria.  

La prova de Barcelona era la tercera de la Copa Catalana. La primera va tenir lloc a Ripoll el 25 d’abril, la va seguir Torredembarra el 15 de maig. La propera i última competició de la Copa Catalana serà a Sant Antoni de Vilamajor el proper dia 6 de juny.