Folgueroles acull diumenge la segona prova de la Copa Osona de Trial

07/04/2022
Trial

Folgueroles acull diumenge la segona prova de la Copa Osona de Trial

El municipi de Folgueroles acollirà el diumenge 10 d’abril la segona prova de la Copa Osona de Trial 2022, on hi estaran presents totes les categories. Després d’un inici a Sant Julià per als participants més joves, a la cita de Folgueroles s’hi sumaran els riders d’Elit masculí, Elit femení, Màster, R1, R2 i R3. Seran gairebé 160 inscrits en un total de 14 categories que engloben edats compreses entre els 5 anys dels pre-benjamins als 30 o més de la categoria màster.

Entre els inscrits a la categoria Elit masculí destaquen l’osonenc Eloi Palau i l’olotí Martí Vayreda, que debuten a la Copa Osona 2022 amb l’objectiu de seguir posar-se a punt per la temporada que s’ha iniciat amb les dues primeres proves de la Copa d’Espanya i la cita inaugural de la Copa Catalana. Palau ha fet un bon inici d’any i ha pujat a la segona posició del podi en les tres competicions per darrera d’Alejandro Montalvo, mentre que Vayreda -actual Campió de la Copa Catalana de Trial- ha pogut ser top 10 en les dues cites que ha participat.

Els acompanyaran una nodrida representació de riders joves que aquest any han fet el salt a la màxima categoria, entre els quals hi haurà el vigatà Martí Riera, vigent campió mundial júnior, el mataroní Nil Benítez o els vallesans Martí Yélamos i Josep Sabé. També hi haurà representació internacional de la mà dels suïssos Vuillème Loïc i Vito Gonzalez, el segon d’ells sub-Campió de Suïssa Elit.

A la categoria Elit femení hi haurà tres participants de nivell com és la rider del Maresme, Laia Esquís, que arriba a la Copa Osona amb ganes de fer-ho bé després de sumar dos podis i una quarta posició en les primeres cites de la temporada, la jove francesa Nina Vabre -que està entre les deu primeres del UCI World Ranking- i la rider de Sant Antoni de Vilamajor, Mònica Castellà.

La prova es disputarà a l’entorn de l’Ermita de la Damunt. El circuit estarà format per zones cent per cent naturals, les de les categories dels més joves a tocar del paratge de la Damunt i les dels més experimentats uns metres més amunt, al bosc de Can Clotet. En els dos casos, els participants hauran de fer dues voltes a les cinc zones. Com ja va passar a la cursa inaugural de Sant Julià, les categories pre-benjamí i benjamí es disputaran com a proves participatives, sense podi, mentre que a les de principiants, alevins i opens no hi haurà arrossegament de punts.

La 23a edició de la Copa Osona es tancarà el dia 22 de maig amb la disputa del Gran Premi Ciutat de Vic, amb categoria internacional UCI C1, emmarcat en una setmana intensa de trial a la capital osonenca que es culminarà amb la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022 del 27 al 29 de maig.

Fotografia: Copa Osona