Gerard Aguilar guanya la general final de la Copa Osona de trial

21/06/2010
Trial

Gerard Aguilar guanya la general final de la Copa Osona de trial

Andreu Miró s'ha endut la victòria aquest diumenge a l'última prova de la Copa Osona de Trial,disputada a la localitat de Calldetenes. Gerard Aguilar guanya la Copa Osona 2010.
El mataroní Andreu Miró ha finalitzat l'última prova de la Copa Osona de la forma com va començar, guanyant. La victòria ha estat ajustadíssima amb Gerard Aguilar. Ha estat un frec a frec durant tota la carrera, Miró finalitzava la primera volta amb 3 punts pels 4 d'Aguilar i ja es posava líder. A la segona volta ha totalitzat 5 punts, tots en l'última zona. Aguilar ha estat més regular i ha finalitzat de nou amb 4. L'empat a 8 punts s'ha decidit a favor de Miró avantatjant a Aguilar amb 4 zeros en el còmput de punts. El
tercer lloc al podi l'ha completat Joan Figueras amb 14 punts. Pol Tarrés ha signat la millor volta, ha estat la segona amb 2 punts i ha finalitzat en quarta posició. En la general final Aguilar primer, Miró segon i Figueres tercer han ocupat el podi de la Copa Osona 2010.
La jornada ha resultat estupenda per a tots els participants, 110 inscrits, amb un cel totalment clar i amb una agradable temperatura. El fang en algunes zones a causa de les pluges del dia anterior no ha estat problema. Aquesta última cita de la Copa Osona ha ofert una prova bastant dura de 5 zones a 2 voltes que ha transcorregut en el circuit de trial de Calldetenes sobre un traçat completament artificial, majoritàriament zones de roques. Xavi Carreras de Sils ha aconseguit la victòria en open verd i s'ha adjudicat el triomf final. En open blau el guanyador Aitor Cortés de Manlleu també s'ha adjudicat el triomf final. Marc Mateu de Piera ha estat el millor open blanc a Calldetenes, el guanyador final ha estat Joan Martín de Granollers. Un cop més la categoria de benjamins ha estat la més nombrosa. Martí Riera de Vic sense cap penalització ha estat el guanyador tot i que, el segon, Martí Vayreda d'Olot tampoc ha comès ni un error, en aquesta ocasió Riera ha estat el més ràpid i s'ha adjudicat el primer lloc. El guanyador final benjamí ha estat Vayreda. Pol Cabré-Verdiell de Terrassa amb 4 punts ha estat el vencedor principiant. Sent en aquesta ocasió Toni Guillem de Sant Feliu de Codines el guanyador final. En alevins i infantils doble victòria per Alex Fernández d'Argentona i Eduard Aran de Borgonyà. Tots dos han guanyat a Calldetenes i s'han adjudicat el triomf final respectivament. Finalment el cadet Sergio García de la Vall d'Uixó amb tan sols 4 punts ha tingut una rotunda victòria sobre els altres rivals traient 27 punts al segon classificat. El guanyador final cadet ha estat Mateu Molleví d'Argentona.
El teatre-auditori de Calldetenes ple de gent, amb més de 200 persones, ha acollit de nou el lliurament de premis de la Copa Osona. Hi han assistit l'alcalde de Calldetenes Jaume Mas, el regidor d'esports Sr. Joan Quintana, el conseller d'esports del Consell Comarcal d'Osona, Sr. Josep Musull, el president de la Unió Ciclista Vic, Sr. Joan Torres, el gerent de McDonald's Vic Sr. Joan Ramon Cazorla, el director de Kronos
Espanya, Sr. Xavi Vendrell i el director de Probuc, Sr. Santi Costa.

Finalitzada la Copa Osona els riders tenen menys d'un mes de descans per a la següent cita. Serà a l'estació de Vallter2000 al municipi de Setcases (Ripollès) corresponent a la segona prova de la Copa Catalana de Trial i Kid's Cup.