Gerard Aguilar guanya a Vallter2000 i ja és líder a la Copa Catalana

20/07/2010
Trial

Gerard Aguilar guanya a Vallter2000 i ja és líder a la Copa Catalana

La segona prova de la Copa Catalana de Trial i Kid's Cup s’ha disputat aquest diumenge dia 18 de juliol a l'estació d'esquí i muntanya de Vallter2000 a Setcases, a la comarca del Ripollès. La prova s’ha disputada a més de 2000 metres d’altura i amb una temperatura superior als 25 graus. El sol i alguns cops de vent han acompanyat durant tot el matí. Tot plegat han estat alguns dels factors determinants pels gairebé cent esportistes aplegats a l’estació de Vallter2000.
L’osonenc Gerard Aguilar s’ha imposat amb una total de 9 punts, 5 a la primera volta i 4 a la segona. Amb aquesta victòria Aguilar es posa al capdavant de la Copa Catalana superant a Joan Figueras (3r amb 19 punts) i Andreu Miró (6è amb 32,6 punts) que a priori eren els candidats més directes en prendre el liderat de la Copa Catalana a Vallter2000. L’absència del francès Aurélien Fontenoy, número 10 al rànquing UCI ha
facilitat les coses als de casa. Per tant ara Aguilar acumula 33 punts, seguit de Figueras amb 30 i de Miró amb 27. Rafa Tibau, recent Campió d’Europa júnior, ha finalitzat segon amb 12,2 punts. Tibau amb 4 punts a la primera volta liderava la prova, però els 7 punts de la segona i la penalització per temps l’han relegat fins la segona plaça.
El circuit, de 10 zones per a totes les categories, s’ha desenvolupat en l'àrea adjacent de les pistes amb importants desnivells de roques que han exigit una gran capacitat de resistència per part dels esportistes. Els guanyadors a la resta de categories han estat el cadet Bernat Seuba, l'infantil Edurad Aran, l’aleví Marc Seuba, el principiant Pol Cabré-
Verdiell, el benjamí Martí Vayreda, i els open Marc Mateo, Lúa Vizcaino i Xavi Carreras en els nivells blanc, blau i verd respectivament.
La Copa Catalana de Trial i Kid's Cup es pren un descans fins després de l'estiu. La tercera prova serà el dia 3 d’octubre al municipi d’Òrrius, a la comarca del Maresme. La quarta prova serà a Terrassa a finals d'octubre. Girona posarà punt i final a l'edició 2010 pel novembre.

Fotografia: Gerard Aguilar