Grans resultats pel trial català als estatals de Torredembarra

03/07/2021
Trial

Grans resultats pel trial català als estatals de Torredembarra

La Selecció Catalana de Trial, que es presentava amb 15 ciclistes als Campionats d'Espanya que s'han celebrat al Port de Torredembarra sota la organització del Bike Park Torredembarra, ha aconseguit 9 medalles en una nova edició exitosa pel ciclisme català. Fins a 100 ciclistes s'han. reunit a Torredembarra, en aquest trial natural caracterñitzat per l'exigència física i tècnica.

En la competició masculina, Domènec Lladó ha estat el millor de la semifinal elit, amb Pol Tarrés 2n, Toni Guillén 3r i Martí Vayreda 4t, posicions que els han permés accedir a les finals respectives. En la de 26", Julen Saenz ha vençut la prova amb força autoritat, després de signar una primera volta en la que ha sumat 240 punts, seixanta més que Vayreda, i una segona on ha estat capaç d'assolir els 250. Vayreda ha mantingut la 2a posició amb solvència mentre que Pol Tarrés ha acabat tercer després d'una bona lluita amb el madrileny Dani Barón. Pel que fa a la categoria de 20", Borja Conejos ha aconseguit el seu quart títol nacional consecutiu, tot i que el campió català d'enguany Eloi Palau li ha posat difícil. En la primera volta ambdós han igualat a 260 punts, mentre que Alejandro Montalvo els seguia d'aprop amb 250. I en la segona volta, la zona 3 ha estat determinant, ja que Conejos ha sumat 60 punts enfront els 40 de Palau, que al final s'ha hagut de conformar amb la plata quedant-se a només 20 punts de l'or. Montalvo ha estat 3r, Domènec Lladó 4t i Toni Guillén 6è.
Entre les fèmines, la madrilenya Vera Barón ha fet valer la seva condició de favorita i s'ha imposat després de sumar 470 punts. Laia Esquís ha tornat a signar una competicio excel·lent i s'ha endut la medalla de plata, un gran resultat en el seu primer campionat elit. Irene Caminos ha completat el podi.

En la resta de categories, cal destacar el ple de la categoria junior masculina amb Martí Riera or, Josep Sabé plata i Nil Benítez bronze. A més, Martí Yélamos ha estat quart i Conrad Navarro cinquè. En categoria cadet masculina, el seleccioant Martí Cros ha aconseguit el sotscampionat, mentre que Víctor Pérez ha estat quart i Martí Rusiñol cinquè. Entre les fèmines, ple en la categoria fèmines 12 a 15 anys amb Alba Riera campiona, Andrea Pérez plata, Mònica Castellà bronze i Jorgina Yélamos quarta. 
En categoria aleví, plata per Àlex Rodríguez i bronze per Guillem Montoya; mentre que en promeses Erik Manrique s'ha emportat el campionat, Arnau Mellado ha estat 2n i Artur Moreno tercer. En principiants Axel Méndez s'ha endut l'or, igual que Àngel Batlle en màsters 30.