Hidalgo i Llongueras, nous campions de Catalunya de trial 2020

30/08/2020
Trial

Hidalgo i Llongueras, nous campions de Catalunya de trial 2020

Les magnífiques instal·lacions del Centre de Tecnificació de Ripoll al circuit de l'Avellaneda han estat l'escenari dels Campionats de Catalunya de Trial de totes les categories, que han comptat amb la participació d'una vuitantena de bikers en una matinal assolellada després de les pluges abundants del divendres i el dissabte, que han condicionat algunes de les zones previstes amb la presència de fang. La prova s'ha desenvolupat sota estrictes mesures de seguretat i protocol Covid19, amb controls de temperatura, gels hidroalcohòlics, zones delimitades per participants i acompanyants, i ús de mascareta en tot moment excepte en els instants de competició.

El circuit presentava 5 zones tipus "park" a les quals els participants han hagut de donar dues voltes, formades per tubs, peces de formigó, travesses de fusta i rocs de diferents dimensions, on s'imposava qui sumava més punts, d'acord amb el nou reglament de competició internacional adoptat també per la Federació Catalana de Ciclisme. Els principals outsiders a la victòria tant en fèmines com homes s'han fet amb el campionat català. Entre les fèmines, Alba Hidalgo (Dr Bike) s'ha imposat amb molta solvència per davant d'Elsa Vila (BTT Premià de Dalt) i Virginia Rusca (Cañas Trial Academy), dominant les zones d'inici a final anant de menys a més per acabar sumant 120 punts. En la categoria masculina, el vigent campió mundial de 26" i ex-resident del CTER de Ripoll Sergi Llongueras (Comas Trial), era el principal favorit en una prova en la que el defensor del títol Eloi Palau no prendria la sortida per lesió. Tot i això, el madrileny Alejandro Montalvo, campió del món junior 2018 i un dels bikers més destacats del panorama internacional en 20", qui s'ha apropat a Ripoll buscant el feeling amb la competició en aquesta temporada tant complicada, ha estat el millor dels elits sobre el relliscós terreny de l'Avellaneda. Llongueras, tot i la manca de ritme competitiu i estar recuperant-se de les molèsties al genoll intervingut els darrers mesos, ha signat una actuació de menys a més per emportar-se el campionat català davant de Jordi Araque (Trialsport) i Domènec Lladó (CC Drinkingas), en el que ha estat un bon test de cara als campionats estatals de Torredembarra de principis de novembre.

Cal destacar també la magnífica actuació en categoria junior de l'olotí Martí Vayreda -resident fins aquest any al CTER- signant 410 punts, entre els cadets de Nil Benítez (Dr Bike), i en infantils de Laia Esquís i Víctor Pérez. Així mateix cal posar en valor l'alta participació de les categories més joves, que han demostrat una gran perícia en les zones proposades tot i els contratemps amb el fang, posant de manifest un cop més el magnífic treball que es realitza a les diferents escoles de trial de Catalunya. 

Els campions/es de Catalunya per categories han estat:

  • Pre-benjamins: Joan Sans (Bicisprint EC)
  • Benjamins: Lluc Roa (Trial Elbixu CC)
  • Principiants: Axel Mendez (CBCD Torredembarra)
  • Alevins: Yun Vilajosana (EC Gironella) i Max Ballesté (CC Trencacames)
  • Infantils: Laia Esquís (ET Òrrius) i Victor Pérez (CC Trencacames)
  • Cadet: Nil Benítez (Dr Bike)
  • Junior: Martí Vayreda (CC Olot)
  • Elits: Alba Hidalgo (Dr Bike) i Sergi Llongueras (Comas Trial)

Classificacions complertes Campionats de Catalunya de Trial 2020
Declaracions dels protagonistes
Galeria de fotos by Trialsport

La cerimònia d'entrega de premis, tot i desenvolupar-se amb les mesues previstes en el protocol Covid, ha comptat amb la presència del president de la FCC Joaquim VIlaplana, el Delegat de la FCC a Girona Carles Ferrer, el representant d'Esports de la Generalitat a Girona Josep Pujols, i el regidor d'esports de l'Ajuntament de Ripoll Josep Isern.

[Foto crèdits: Trialsport]