La 25a edició de la Copa Osona de Trial brilla en l’estrena a Taradell

05/02/2024
Trial

La 25a edició de la Copa Osona de Trial brilla en l’estrena a Taradell

La temporada catalana de trial 2024 ha arrencat amb bon peu aquest diumenge 4 de febrer a Taradell amb la disputa de la primera prova de la Copa Osona de Trial, que enguany celebra els seus 25 anys d’història. Gairebé 130 esportistes de dotze categories han estat presents a la competició, que s’ha celebrat en un nou circuit ubicat a l’entorn de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells amb molt bona acceptació entre els participants enmig d’unes condicions meteorològiques primaverals.

Alba Riera, la ciclista catalana revelació de la darrera temporada 2023, ha aconseguit la victòria a la cita inaugural per davant de Laia Esquís i Yun Vilajosana, mentre que la categoria Elit masculí s’estrenarà a la segona prova, el 25 de febrer a Olost  El gran nom del dia ha estat el de la mundialista Alba Riera, que s’ha imposat a la categoria elit femenina després de sumar 440 punts en les dues voltes al circuit, classificant-se per davant de la rider del Maresme Laia Esquís (430 punts) i de la jove berguedana Yun Vilajosana (420 punts). Mònica Castellà, Andrea Pérez i Núria Costa han completat la classificació de la categoria.

La igualtat ha presidit la competició en la resta de categories, que han tingut com a primers classificats a Guillem Montoya (R1), Lluc Roa (R2), Ivan Monrós (R3), Marc Vila (Màster), Arnau Mellado (Aleví), Marc Muñoz (Principiant), Ger Hosta (Open Blau), Adrià Gonzalez (Open Blanc) i Sira Parramon (Open Negre). Seguint la línia marcada el 2023, les categories prebenjamins i benjamins s’han disputat en el format de proves participatives, sense disputar la classificació final.

La Copa Osona de Trial 2024 tornarà a l’acció el pròxim 25 de febrer amb la disputa de la segona de les cinc proves puntuables, serà una nova prova que enguany s’incorpora al calendari del certamen osonenc i ho farà al Lluçanès concretament al municipi Olost en un entorn privilegiat situat a Santa Creu del Jutglar.

Fotografia: Copa Osona / Trialsport