La Copa Catalana de Trial 2024 es posa en marxa amb victòries de Riera i Barón a Torredembarra

07/04/2024
Trial

Aquest diumenge 7 d'abril, la Copa Catalana de Trial 2024 ha disputat la primera de les seves tres proves puntuables al bikepark de Torredembarra (Tarragonès), en la que era una cita especial que suposava el comiat d'un prolífic circuit en activitat de la competició, ja que les instal·lacions es veuen obligades a desaparèixer a finals de 2024. Aquesta prova inicial, que ha reunit a més de 130 participants entre totes les categories, ha tingut com a vencedors en categories elit a la catalana Alba Riera (Trialsport) i al madrileny Dani Barón (CC Trial Guadalix de la Sierra).

Una jornada molt emotiva, amb participació d'arreu del territori nacional per acomiadar-se d'aquestes instal·lacions  del més alt nivell nacional, reconegut per Federació de Ciclisme. Molt de públic i molts personatges que hi han format part de la historia del club, així com excorredors com Abel Mustieles, o Albert Cabestany de trial en moto. La cursa, organitzada pel club Biketrial Costa Daurada Torredembarra, va acollir unes zones exigents sobretot a les categories d'Elit, per acomiadar el bikepark amb un gran espectacle.

La lluita a les categories Elit Masculí i femení han estat apassionants, amb l'al·licient de la participació de molts campions i campiones Mundials, com l'Actual subcampiona del Món i campiona d'Europa Vera Baron, l'actual campiona del Món cadet Alba Riera, Laia Esquis, Irene Caminos entre d'altres i en nois campions mundials com Eloi Palau, Sergi Llongueras, Benito Ros, Martí Riera i l'actual subcampió Mundial Dani Baron. Va ser aquest, Dani Barón que amb una lluita fins l'últim moment amb Eloi Palau va endur-se la victoria, tercer va acabar sent Martí Riera també amb una lluita intensa amb els seus perseguidors. En noies la jove Alba Riera va imposar-se amb un trial perfecte sobre la campiona europea Vera Baron, tercera va ser Andrea Pérez.

En aquesta edició de la Copa Catalana de Trial, el calendari passarà per Ripoll (19 de maig) i Sant Antoni de Vilamajor (2 de juny) després de la prova inaugural. Amb tot, cal tenir en compte que totes les proves del calendari de trial FCC disputades en anterioritat a la final de Sant Antoni de Vilamajor del dia 2 de juny, que seran 5 proves de Copa Osona i 1 prova de la Copa Barcelona, obtindran punts per a l’arrossegament de la general de la Copa Catalana 2024.

D'aquesta manera, després de la disputa d'aquesta primera prova a Torredembarra i tenint en comptes les proves ja disputades del calendari català de trial 2024, Eloi Palau (Trialsport) lidera la classificació amb 87 punts per davant dels 79 punts de Martí Riera i els 62 de Víctor Pérez i Martí Yélamos, mentre que en categoria femenina, lidera amb contundència Alba Riera (Trialsport) amb 120 punts, seguida pels 104 punts de Laia Esquís i els 96 d'Andrea Pérez.