La Copa del Món de Trial UCI arrenca aquest cap de setmana a Vic

23/05/2022
Trial

La Copa del Món de Trial UCI arrenca aquest cap de setmana a Vic

La ciutat de Vic tornarà a ser l’epicentre mundial de l’especialitat de trial amb la disputa de la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022. La competició tindrà lloc del divendres 27 al diumenge 29 de maig al circuit del Mas de Bigues, situat a la zona esportiva de la capital osonenca, i servirà per començar a decidir els noms dels i les riders que poden fer-se amb la preuada competició en les tres categories convocades: Femenina Elit, Masculina Elit 20’’ i Masculina Elit 26’’. De fet, tindran poc marge d’error, ja que hi haurà només una altra cita, que es farà el mes d’agost a Copenhage (Dinamarca).
 
La prova és una coorganització entre l’Ajuntament de Vic i el Trialsport Club Esportiu Osona, i compta amb el suport de la Real Federación Española de Ciclismo, la Federació Catalana de Ciclisme i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, entre altres entitats, a més de diferents empreses col·laboradores.
 
Un cartell amb els millors riders del món
La disputa de la cita inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022 s’emmarca en una setmana intensa de trial a la capital osonenca, confirmant així l’aposta del consistori vigatà per l’esport i la bicicleta. Aquest diumenge 22 de maig ha tingut lloc el Gran Premi Ciutat de Vic, competició amb categoria internacional UCI C1 que servirà per tancar l’edició 2022 de la Copa Osona. Alguns dels riders internacionals que participaran a la Copa del Món han pres part en aquesta prova com a presa de contacte amb el circuit i per sumar alguns punts que els permeti millorar en el rànquing UCI.
 
Tot i que les inscripcions no es tanquen oficialment fins al dia 23 de maig, ja es coneixen alguns dels participants a la competició. A la categoria Masculina Elit 20’’el rival a batre serà l’actual Campió del Món UCI, l’espanyol Borja Conejos, juntament amb els altres dos riders que el van acompanyar al podi del mundial, Alejandro Montalvo i l’osonenc Eloi Palau. També arriben a Vic amb opcions l’alemany Dominik Oswald i l’austríac Thomas Pechhacker -tots dos amb un títol de Campió del Món al seu palmarès- així com el jove britànic Charlie Rolls i el suís Lucien Leiser.
 
Tant els riders francesos, alemanys com espanyols poden tenir també un paper destacat a la categoria Masculina Elit 26’’, amb el permís del vigent Campió del Món, el britànic Jack Carthy, i de l’experimentat i tres vegades Campió del Món, Vincent Hermance o de Noah Cardona. No es pot oblidar als espanyols Sergi Llongueras -Campió del Món de 2021- i Martí Vayreda i de l’alemany Oliver Widmann, que arriben a la Copa del Món en un bon moment de forma. 
 
La lluita a la categoria Femenina Elit de ben segur que se centrarà entre les dues últimes Campiones del Món, l’espanyola Vera Barón (2021) i l’alemanya Nina Reichenbach  (2016, 2017, 2018, 2019), que suma ni més ni menys que quatre mallots irisats. La també alemanya Larena Hees, la sueca Hilda Andresson, la catalana Laia Esquís i les joves franceses Nina Vabre i Mailys Jouy intentaran lluitar per una plaça al podi.
 
Vic espera repetir l’èxit de l’any passat
El circuit del Mas de Bigues compta amb els estàndards requerits per l’UCI i està format per cinc zones físicament exigents i d’un elevat nivell tècnic, tres d’elles amb obstacles de pedra sobre terreny irregular i dues amb elements de formigó. Com a novetat, per a la disputa de la prova Copa del Món s’invertirà l’ordre en què els riders afrontaran les zones respecte a com ho varen fer en els passats Campionats del Món UCI 2021 disputats al mateix escenari.
 
La prova, celebrada el setembre de l’any passat, va tenir les millor crítiques en l’àmbit esportiu i organitzatiu i va comptar amb una destacada assistència de públic, concretament van passar més de 5.000 persones durant els quatre dies de competició. Des de l’organització s’espera que es repeteixi aquest interès dels espectadors per la disciplina del trial, que tindran entrada lliure al recinte. Per a fer més amena la seva estada, es disposarà d’una àrea de serveis i restauració que completaran la zona de competició i la zona tècnica per als equips.

Les finals es podran seguir en directe per streaming al canal de YouTube i a la pàgina de Facebook oficials de la Unió Ciclista Internacional, i també pel canal Esport 3 (TDT i web).

 
Horaris de la competició:
 
Divendres, 27 de maig
  • 14h00 a 18h30 Quarts de final Masculina Elit 20’’
Dissabte, 28 de maig
  • 09h00 a 13h30 Quarts de final Masculina Elit 26’’
  • 15h00 a 17h30 Semifinal Femenina Elit
Diumenge, 29 de maig
  • 09h00 a 11h00 Semifinal Masculina Elit 20’’
  • 11h00 a 13h00 Semifinal Masculina Elit 26’’
  • 15h15 a 16h30 Final Femenina Elit
  • 16h45 a 18h00 Final Masculina Elit 20’’
  • 18h15 a 19h30 Final Masculina Elit 26’’

Més informació de la Copa del Món de Trial, a la pàgina web de la UCI.

Fotografia: @rkcomunicacio