La Copa Osona de Calldetenes dóna el tret de sortida a la temporada de trial

13/02/2020
Trial

La Copa Osona de Calldetenes dóna el tret de sortida a la temporada de trial

La localitat de Calldetenes dóna aquest diumenge el tret de sortida a la 21a Copa Osona de Trial-Gran Premi Diputació de Barcelona (Tota la informació), que a la vegada serà la primera cita del calendari català de trial 2020. El certamen comptarà amb 5 proves a diferents localitats de la comarca, que preveu una inscripció de més de 200 riders i amb participació internacional.

La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, arriba a la seva 21a edició, comptant novament amb un tancament especial. Així mateix, la prova de Vic programada pel 20 de juny serà, aquest any també, Trofeu Internacional Ciutat de Vic, classe UCI C1, on els participants de les categories d'elit podran aconseguir punts pel rànquing internacional.

La prova inaugural d'aquest 2020 comptarà amb la participació d'importants especialistes internacionals. Destaquen els anglesos Adam Morewood i Charlie Rolls, actual campió del món junior. També veurem en escena l'osonenc Eloi Palau, que torna a la competició després de l'accident del passat mes d’agost. En l’edició del 2019 el francès Noah Cardona es va adjudicar la victòria a la prova de Calldetenes, seguit del també francès Clement Meot. Completava el podi Domènec Lladó, qui s’adjudicà la victòria final, compartint podi amb Jordi Arqué i Toni Guillén.

Nou reglament de competició
Enguany la Federació Catalana de Ciclisme implementa la nova normativa internacional basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta.

Els participants han de creuar les seves portes (sectors) sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics i amb no més temps de l’establert, fixant en un màxim de 2 minuts. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, el participant amb més punts és declarat guanyador.

La puntuació màxima que es pot obtenir a les zones que agrupen els nivells de verd, taronja, vermell i groc és de 50 punts, mentre que les zones que agrupen els nivells de negre, blanc i blau és de 40 punts.

Copa Osona de Trial 2020: