La Copa Osona de Trial comença amb bon peu a Sant Julià de Vilatorta

28/03/2022
Trial

La Copa Osona de Trial comença amb bon peu a Sant Julià de Vilatorta

Un centenar de riders es van donar cita aquest diumenge 27 de març a Sant Julià de Vilatorta per disputar la primera prova de la Copa Osona 2022, que enguany arriba a la 23 edició amb molt bona salut. El Parc de l’Albareda ha acollit la competició oberta només als més joves, que han hagut de fer dues voltes a un circuit de cinc zones sobre una superfície d’herba i amb obstacles naturals de pedra del propi parc, que estava en òptimes condicions a causa de les bones condicions climatològiques de la jornada.

A la prova de Sant Julià de Vilatorta hi estaven convocats els participants de les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Principiant, Aleví i Opens (blanc, blau i negre). L’osonenc Eloi Batlle ha sigut el millor classificat de la categoria Aleví, amb una actuació molt regular que li ha permès superar a Arnau Riera i Ivan Monrós, que l’han acompanyat al podi. La igualtat ha presidit la categoria Principiants, amb fins a cinc riders empatats a 400 punts, la màxima puntuació que es podia sumar al circuit. La victòria s’ha decidit per temps a favor de Nico Zozzaro, amb Roc Arroyo segon i Àxel Reixach tercer.

També hi ha hagut un resultat ajustat a Open Blau, on s’ha imposat Armand Vila per davant de Jordi Sala i Cels Juncà. El podi de la categoria Open Blanc l’han ocupat Joan Sans, Bruc Parramon i Jan Delicado, en aquest ordre, mentre que a Open Negre Guillem Masferrer ha ocupat el primer lloc, Roc Bescós el segon i Umbert Clota el tercer. Recordem que a les categories Principiant, Aleví i Opens s’han fet lliurament de trofeus però aquest any no hi haurà arrossegament de punts, amb la qual cosa no es farà classificació final de la Copa Osona.

A la primera prova de la temporada s’han registrat un total de 17 participants a les categories dels més petits, Pre-Benjamí i Benjamí. En aquestes categories no s’estableix classificació tal i com regula la Federació Catalana de Ciclisme de fer proves participatives enlloc de proves competitives. Tots els participants han rebut una medalla per la seva participació. La competició de Sant Julià de Vilatorta s’ha celebrat sense restriccions COVID i amb un molt bon ambient i afluència de públic.

Les següents proves de la Copa Osona 2022, que ja acolliran totes les categories, seran el dia 10 d’abril a Folgueroles i es tancarà el dia 22 de maig amb la disputa del Gran Premi Cuitat de Vic amb categoria internacional UCI C1.

Fotografia: Trialsport