La Copa Osona de trial ja està aquí

05/02/2015
Trial

La Copa Osona de trial ja està aquí

El proper diumenge 8 de febrer Osona enceta la temporada de Trial FCC 2015. La setzena edició de la Copa Osona de Trial es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de cinc proves repartides en diferents municipis de la comarca.
Tona donarà el tret de sortida al certamen passant després pels municipis de Les Masies - Roda el dia 22 de febrer, de Folgueroles el dia 15 de març, de Taradell el dia 19 d’abril i finalment de Calldetenes el dia 14 de juny.
La Copa Osona de Trial és organitzada per la Unió Ciclista Vic juntament amb l’escola Trialsport, compta amb la col•laboració dels respectius ajuntaments i institucions així com també del Consell Comarcal d’Osona.
La prova inaugural transcorrerà a l’escenari habitual de la prova tonenca, entre el Balneari Codina i el parc de la Font del Ferro, essent el centre neuràlgic de la prova el jardí del balneari a on també hi haurà ubicades quatre de les deu zones de la prova. La resta de les zones es trobaran ubicades en parc de la Font de Ferro. Els participants hauran de superar-les dues vegades.
Enguany s’esperen una inscripció similar a la de l’any passat la qual va superar els dos-cents participants, la gran majoria provinents de comarques catalanes, però també vinguts d’Andorra, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid.
Rafa Tibau de Caldes de Montbui i Carla Caballé de Viladecavalls varen ser els guanyador de la passada edició en categoria masculina i femenina respectivament.
La Copa Osona és una competició apte per a totes les edats i nivells. Es disputaran un total de tretze categories: pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys), principiants (9-10 anys), alevins (11-12 anys), infantils (13-14 anys), cadets (15-16 anys) i sènior (17 i més) que enguany s’incorpora.
També es disputaran les categories denominades open, on els participants escullen el nivell que millor s’adapta a ells i sense limitació d’edat, hi haurà els nivells de lliure, blanc, blau i verd. Finalment hi haurà dues categories absolutes, la elit masculí i la elit femení.
Les inscripcions es poden realitzar anticipadament al web http://www.trialsport.es/ fins les 24:00h del dimecres  abans de la prova amb un preu de 20€ o bé el mateix dia de la prova amb un preu de 25€.
Pel que fa als horaris, el primer horari d’inscripcions serà de 08:15 a 08:45 per a les categories d’alevins, open blau, open blanc, infantils i open verd sent la sortida a les 09:00.
De 10:00 a 10:30 és el torn per a les inscripcions de les categories cadet, sènior, elit femení i elit masculí, sent la sortida a les 10:30.
Finalment d’10:30 a 11:00 hi haurà les inscripcions per a les categories de pre benjamins, benjamins, principiants i open lliure, sent la sortida a les 11:00.
El primer lliurament de premis s’estima pels vols de les 11:30.
Un any més els participants tindran premis exclusius així com també dels col•laboradors: McDonald’s Vic, Òptica Torrents, Clean, Probuc, Jitsie, VamCats, Can Jubany, Capdevila Extrem. Com a premi pel participant amb més punts en les cinc proves hi haurà el mallot de Campió del Món UCI amb la dedicatòria de Benito Ros, Campió del Món de Trial UCI 2014.