La Sea Otter atreu a Girona alguns dels millors riders de trial del món

11/06/2018
Trial

La Sea Otter atreu a Girona alguns dels millors riders de trial del món

La ciutat de Girona ha acollit aquest cap de setmana la Sea Otter Europe, el gran festival europeu de la bici en el marc de la qual s'ha celebrat la tercera prova de la Copa Catalana de Trial 2018. La participació en categoria elit ha estat de primer nivell, amb esportistes vinguts de Catalunya, Espanya, França i Suècia, i ha estat encapçalada per l'actual campió del món Abel Mustieles, el tres vegades campió del món Vincent Hermance, la subcampiona del món Nadine Kåmark i el líder de Copa Catalana i número 6 mundial, Sergi Llongueras.

Un total de cinc zones amb gran blocs de pedra, rodets i troncs han configurat el traçat de la prova. Després de dues passades per les zones, els sis finalistes en elit masculí han estat Abel Mustieles, Vincent Hermance, Pol Tarrés, Eloi Palau, Sergi Llongueras i Domènec Lladó. Per la seva banda, en la final d'elit femení, s'ha emportat la victòria la francesa Mailys Jouy, seguida de la sueca Nadine Kåmark i la catalana Alba Hidalgo.

En la final d'elit masculí, la dificultat de les zones ha augmentat fins al nivell de les proves de la copa del món, amb zones molt tècniques i espectaculars. La lluita per a la primera plaça s'ha mantingut fins a l'última zona, en la que el múltiple campió del món, el francès Vincent Hermance, s'ha imposat per la mínima, amb sols dos punts de penalització. Darrera d'ell, i molt ajustats, l'actual campió del món, l'aragonès Abel Mustieles, tercer lloc per al català Pol Tarrés, i quart lloc per al també català Eloi Palau, tots tres empatats a tres punts de penalització. En cinquena posició es col·locava el líder de copa catalana, Sergi Llongueras, després d'un desafortunat accident a la primera zona que l'apartava de la lluita per a la victòria. La sisena posició era per al jove Domènec Lladó.

Aquesta és una competició que aposta fermament per la projecció de joves esportistes que competeixen en categories en les que lluiten els futurs campions del trial. Els guanyadors en aquestes categories han estat Martí Vayreda en R1, Ot Sierra en R2 i Martí Rusiñol en R3.

Tota la informació i classificacions completes.