La selecció catalana domina el Campionat d'Espanya de Trial a Casp, amb títol absolut d'Alba Riera

12/06/2023
Trial

La selecció catalana domina el Campionat d'Espanya de Trial a Casp, amb títol absolut d'Alba Riera

La selecció catalana ha estat la gran dominadora del Campionat d'Espanya de Trial 2023 disputat aquest dissabte 10 de juny a Casp (Aragó), una competició en què Catalunya es va desplaçar amb vint-i-quatre esportistes i torna coronada com a millor equip de la competició. En total, han estat nou les medalles aconseguides per pilots de la selecció catalana, destacant-hi especialment el títol absolut femení d'Alba Riera i els campionats d'Espanya de Víctor Pérez en la roda 20" júnior i d'Andrea Pérez en una prova de noies 12-15 anys que va tenir un podi totalment català.

La gran notícia que marca aquest campionat és el primer títol de campiona d'Espanya absoluta per a Alba Riera, que amb tan sols 15 anys ha batut en una final molt igualada a la dominadora dels últims anys, la que fou campiona mundial absoluta Vera Barón. Després que la madrilenya dominés les classificatòries, en què Riera va ser 2a, Mònica Castellà 4a, Laia Esquís 5a i Alba Hidalgo 6a, la vigatana va consumar la seva victòria a la final. En la temporada d'estrena en la categoria que ja l'havia coronat com a vencedora de la Copa del Món de Vic i campiona de Catalunya, Riera continua signant un 2023 espectacular.

Amb l'absència per lesió del vigent campió del món de roda 20" Eloi Palau, la selecció catalana va aconseguir també dos podis absoluts de la mà de Martí Riera, tercer en la final de 20", i de Sergi Llongueras, també bronze en categoria 26". Riera, campió mundial júnior de 2021, va ser superat per dues referències internacionals com els madrilenys Borja Conejos i Alejandro Montalvo en una final en què també hi eren els catalans Nil Benítez (4t) i Domènec Lladó (6è). S'hi va quedar a les portes d'entrar-hi Martí Yélamos, 7è a les classificatòries. Per la seva banda, el campió mundial de la roda 26" de l'any 2019 Llongueras va ser acompanyat a la final per Martí Vayreda (4t).

En categoria júnior, els dos representats catalans en la prova 20" van pujar al podi: Víctor Pérez es proclamava campió d'Espanya en el seu primer any en la categoria, per davant d'un Martí Rusiñol que era subcampió. Pel que fa a la roda 26", Martí Cros es va penjar la medalla de bronze mentre que el seu company Marc Salom era 4t. També Catalunya va ser gran protagonista en el podi de la categoria femenina 12-15 anys, amb les tres protagonistes del podi: la campiona Andrea Pérez, la subcampiona Paula Cuesta i el bronze de Yun Vilajosana, mentre que la 4a era la altra seleccionada, Jorgina Yélamos. Per la seva banda, en la prova cadet masculina, Quim París era 6è, Max Ballesté 9è, David Castellà 11è, Marc Juvanteny 12è i Benet Barniol 13è.

Una vegada més, el trial català va tornar a demostrar per què és tota una referència internacional a nivell tant esportiu com organitzatiu, amb una grans resultats al Campionat d'Espanya que a les nou medalles aconseguides per la selecció catalana cal destacar altres resultats catalans com el títol infantil de Guillem Montoya (Club Ciclista Trencacames) i bronze d'Àlex Rodríguez (Cañas Trial Academy), el títol aleví d'Àxel Méndez (Biketrial Costa Daurada) i plata de Jordi Sala (Sant Gregori i El Llémena), el títol de promeses de Lluc Cunill (Trialsport) amb bronze de Marc Muñoz (Peu a Baix), la plata màster 30 d'Àngel Batlle (Biketrial Costa Daurada), el bronze femení 9-11 anys d'Abril Sanllehí (Club Ciclisme Manresa) o el bronze principiant de Dalmau Mari (Club Ciclista Trencacames).

Selecció catalana al Campionat d'Espanya Trial 2023 a Casp:

  • OR: Alba Riera en categoria elit femenina
  • BRONZE: Martí Riera en elit 20"
  • BRONZE: Sergi Llongueras en elit 26"
  • OR: Víctor Pérez en júnior 20"
  • PLATA: Martí Rusiñol en júnior 20"
  • BRONZE: Martí Cros en júnior 26"
  • OR: Andrea Pérez en noies 12-15 anys
  • PLATA: Paula Cuesta en noies 12-15 anys
  • BRONZE: Yun Vilajosana en noies 12-15 anys

Els resultats complets, a la pàgina web de la RFEC.