La Selecció Catalana obté bones posicions a la segona prova de la CDM de trial

01/07/2010
Trial

La Selecció Catalana obté bones posicions a la segona prova de la CDM de trial

Aquest cap de setmana s’ha disputat a la localitat italiana de Biella, a la regió del Piamonte la segona prova de la Copa del Món de Trial UCI. La primera va tenir lloc a Ripoll (Girona) el passat mes de maig. Hem de destacar la 15a i la 19a posició obtinguda per Joan Figueras i per Gerard
Aguilar en categoria èlit 26” i èlit 20” respectivament. Ambdós van passar el tall de la fase classificatòria i els va permetre disputar la semifinal obtenint les posicions abans esmentades.
La prova italiana es va desenvolupar en un traçat totalment urbà, fet que va aplegar una gran afluència de públic, sobretot durant les finals disputades a partir de les 20h i fins les 23h del dissabte dia 26. Però el resultat més destacat fou per la catalana Gemma Abant, representat de la selecció espanyola, en categoria femenina. La prova va ser un frec a frec entre Gemma Abant, l’eslovaca Tatiana Janickova i per Mireia Abant. Les tres varen anar intercanviant les posicions de podi durant tota la prova després de cada volta i el resultat final va ser ajustadíssim amb només un punt de diferència a favor de Gemma Abant (38), pels 39 de l’eslovaca Janickova i pels 41 de Mireia Abant. D’aquesta manera Gemma Abant es col•loca al capdavant de la classificació de la Copa del Món de Trial UCI. La seva màxima rival, la suïssa Karin Moor, guanyadora a Ripoll, va prendre la sortida però les molèsties d’una lesió recent li varen impedir lluitar per les primeres posicions.
En aquesta segona prova també hi varen participar altres esportistes catalans. Andreu Miró de Mataró, Rafa Tibau de Caldes de Montbui i Eloi Paré de Calldetenes obtenint la 29a, 35a i 39a posició respectivament en èlit 26. Ferran Granollers de Barcelona es va quedar a 1 punt d’entrar a les semifinals d’elit 20”, finalitzava en la 23a posició. Per la seva banda Dani Comes no va poder viatjar a Itàlia degut a la vaga dels controladors aeris francesos, perdent d’aquesta manera el liderat de la Copa del Món de Trial UCI que ara a passat a mans del navarrès Benito Ros.

Després de Biella la Copa del Món de Trial UCI viatjarà a Bèlgica a la ciutat d’Amberes els dies 31 de juliol i 1 d’agost, i finalitzarà a Sant François Longchamp (França) els dies 7 i 8 d’agost.

Fotografia: Gerard Aguilar