La temporada de trial català comença de gala a Barcelona

25/03/2019
Trial

La temporada de trial català comença de gala a Barcelona

L’espectacle del trial es va citar de nou aquest cap de setmana a Barcelona amb la disputa del Trofeu Internacional de Barcelona, una prova que enguany ha estat prova internacional UCI Hors Class, just un nivell per sota de proves de Copa del Món. L’esdeveniment, que marcava l'inici de la Copa Catalana de trial 2019 (Consulta'n el calendari complet) ha adoptat el format de proves de Copa del Món, amb una prova classificatòria i una final reservada als sis millors classificats. També s’ha aplicat el nou sistema de puntuació que regula la normativa internacional, basat en l’acumulació de punts al llarg de les cinc zones, sent 60 punts la puntuació màxima per zona.

La prova de Barcelona ha reunit esportistes de renom internacional provinents de més de deu països. Els dos triomfadors a Barcelona han estat el francès Nico Vallée i l’espanyola Vera Barón a les respectives categories masculina i femenina. Vallée (guanyador de la Copa del Món 2018 en homes 26”) ha acumulat un total de 260 punts dels 300 possibles imposant-se per davant del campió d’Europa Ion Areitio i d’Alejandro Montalvo, actual número u del rànquing UCI, ambdós han acumulat 250. L’empat per la segona i la tercera posició s’ha decidit a favor d’Areitio que ha obtingut tres zones amb 60 punts respecte les dues de Montalvo.

La gran sorpresa de la jornada ha estat a la categoria femenina on la jove madrilenya Vera Barón (guanyadora del Jocs Mundials de Trial 2018) s’ha impostat per davant de les grans favorites, tals com la campiona francesa Manon Basseville o la mateixa campiona del món, l’alemanya Nina Reichenbach. Barón ha acumulat un total de 240 punts al llarg de les cinc zones superant la basca Irene Caminos i la suïssa Debi Studer que han acumulat idèntica puntuació amb 210 punts. El podi s’ha decidint a favor de la basca per haver obtingut millor posició a la prova classificatòria.

La prova que va reunir molt de públic al llarg del matí i sobretot a la tarda, on hi ha hagut un gran ambient amb la disputa de les finals i un gran suspens fins a la darrera zona per conèixer els guanyadors. A la prova també s’ha disputat les categories R1, R2, R3 i  Màster on els guanyadors han estat Alan Rovira, Jordi Tulleuda, Laia Esquís i Albert Lopez, respectivament.