La Trobada Trial Legends arriba a la 13ª edició

28/05/2019
Trial

La Trobada Trial Legends arriba a la 13ª edició

Aquest cap de setmana arriba una nova edició de la Trobada Trial Legends, punt de trobada d’amics i apassionats del trial amb bicicleta clàssica, amb especial interès per les bicicletes i pilots anteriors a l’any 1979 i també dels anys 80. Un any més, Sant Feliu de Codines serà l'escenari per aquesta trobada que rememora els orígens d'un esport pioner a Catalunya.

La tarda del dissabte, la Sala d'Actes de del Centre Cívic de Sant Feliu de Codines acollirà la trobada de pilots i bicis legends, amb la desfilada de grallers i la colla de geganters, seguit d'un col·loqui sobre els orígens del trial en bicicleta amb la participació de Hans Rey, Gernot Menke, Andreu Codina, Xavi Puig, Mauro Moioli o Josep Figueras, entre altres, i d'una exposició de bicicletes de trial.

Per la seva banda, diumenge al matí arribarà la competició, que serà inaugurada per Nicolàs Cantón, de Sabadell, primer Campió de Catalunya de Bici Trial, juntament amb Josep Figueras, a la Plaça Josep Umbert Ventura, davant de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines.

La prova està enfocada a fer zones accessibles i sense perill per tal que sigui una festa de la bici de trial clàssica amb els seus seguidors més joves. El que es vol valorar és el estil de pilotatge clàssic, de traçada neta sense parar i sense fer “canvis”. Es vol que els participants vinguin amb la mentalitat de practicar les zones “non stop” per poder entendre millor la filosofia del trial clàssic.

La sortida de pilots serà cada dos minuts amb un temps per fer el recorregut del circuit en 4 hores, a partir d’aquest temps es penalitzarà a raó de 1 punt per minut. Temps màxim 4.30h. El circuit és de sols 7 quilòmetres amb poc desnivell que es pot fer perfectament amb 3h, on es faran 20 zones d’estil Trial Clàssic, Non Stop.