Mireia Abant, Seuba i Vidal guanyen en la primera cursa dels nacionals

20/03/2006
Trial

Mireia Abant, Seuba i Vidal guanyen en la primera cursa dels nacionals


Benito Ros, primer líder del Campionat d'Espanya.

La localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias va acollir aquest dissabte a la tarda l'inici del Campionat d'Espanya de Trial amb una participació que va fregar el centenar d'inscrits.
La prova que es va disputar en un entorn immillorable va tenir un petit contratemps amb el retard de l'arribada del metge. Per seguretat de tots els participants la sortida es va retardar una hora més tard fins a l'arribada del mateix. Això va comportar a modificar el recorregut el qual va passar de tres voltes a dues per a totes les categories.
Les cinc zones es van veure complicades amb la permanent pluja caiguda durant el matí, tot i no ploure durant el transcurs de la carrera les zones van romandre molt relliscoses i dificultoses. Un dels aspirants al títol júnior, el català Eduard Planes va tenir una inesperada caiguda quan anava a pujar en un complicat pas, just en la primera zona. A conseqüència de la caiguda es va veure obligat a retirar-se amb una possible fractura en el braç dret que esperem que no sigui més que una petita contusió.
Les puntuacions en pràcticament totes les categories van ser realment altes, solament els corredors més experimentats i tècnics van aconseguir passar alguna de les llargues i difícils zones. Les inesperades caigudes o esgotar el temps de zona van ser les causes principals dels nombrosos cincs consecutius per a molts dels participants.
El navarrès Benito Ros es va imposar en elit per davant de l'alacantí Juan A. Linares i del mallorquí Carles Díaz. Manuel Melguizo representant de la comunitat d'Andalusia es va imposar per davant els salamantins Pablo Bravo i Jonathan Marcos. En júnior el murcià José Angel Cegarra va ocupar la primera plaça per davant del català Alex von Arend i de Jorge Pérez. El podi cadet el van completar l'aragonès Abel Mustieles i els catalans Gerard Aguilar i Andreu Miró. El duel femení entre les catalanes es va decidir amb la victòria de Mireia Abant seguida de la seva germana Gemma i d'Alba Villegas. Ion Areitio representant del País Basc va pujar al caixó més alt del podi en la categoria infantil, el segon lloc va ser pel també basc Iker González i el tercer per al català Michael Palomares. Els joves catalans Bernat Seuba i Ignasi Vidal van ocupar els primers llocs en aleví i principià respectivament. El català Moisès Puig va acompanyar a Seuba en el podi mentre que el basc Aitor Murua va ser tercer. La segona plaça principià va ser pel també català Eduard Gelpí i la tercera per a l'andalús German Garcia.

La propera cita dels Campionats d'Espanya serà a la localitat extremenya de Burguillos del Cerro, el dissabte dia 6 de maig.

 

Nota de la comissió de trial de la F.C.C.

Fotografies: Alex Von Arend i Bernat Seuba